Tomi Honkanen

68

"Mitt Lahtis är landets företagvänligaste stad som har råd att satsa på ungdomsarbete, utbildning och trygghet. "

Jag är en barfota Lahtisbo och familjefar från Kaukkari med hustru och två vuxna söner som studerar handelsvetenskap. Hela familjen är motionsentusiaster. Själv älskar jag särskilt fotboll och gå på jumpa. På fritiden sysslar jag också med specialfotboll (barn och unga med särskilda behov).

Min arbetshistoria består av en omkring 30 – årig erfarenhet av företagslivet, mest i ledande positioner men också jobb i skolvärlden och barnskyddet. Min utbildning är en kombination av handelsvetenskap och pedagogik.

Jag vet alltså av erfarenhet varför vi måste satsa på tillräckliga resurser för barn och ungdomsarbetet. Förebyggande arbete behövs och vi måste ta hand om dem som behöver hjälp och stöd. Trygghet behövs genom hela livet.

Nya intäkter behöver vi också. En företagvänlig stad kan locka nya företag, investeringar och skattebetalare. En bra dialog mellan staden och näringslivet behövs.

Den svenska servicen i Lahtis är en viktig del av staden. Den kan ännu förbättras och vår fina Svenska Gården kan vara en viktig del av stadens marknadsföring.

Utvecklande av min hemstad ligger nära mitt hjärta. Jag vill använda min erfarenhet för dig.

Namn: Tomi Honkanen
Födelseår: 1966
Kommun: Lahtis
Hemort: Lahtis
Titel: Försäljningschef
E-post: tomi.j.honkanen@gmail.com

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

Vi måste satsa mera på ungas välmående. Detta sker med förebyggande arbete och tillräckliga resurser.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

Vi måste göra Lahtis landets företagvänligaste stad. En öppen dialog mellan staden och företag är viktigt. Nya företag behövs och investeringsmöjligheter för lokala företag måste främjas.

Läs mer i vårt valprogram ›

Idrott och motion

Vi måste göra Lahtis den bästa motions- och idrottsstaden i Finland - på riktigt. Möjligheter för alla, oavsett inkomster, och stöd måste ges till representationsklubbar.

Läs mer i vårt valprogram ›