Emma Ringbom

"Helsingfors finns till för dess invånare! "

Jag är en 29-årig scout och diplomingenjör från Tölö som vill jobba för en välfungerande och trivsam stad.

För att lösa de miljö- och klimatpolitiska utmaningar vi står inför behöver vi innovationer, start-ups och nya lösningar. Tillsammans kan vi bygga ett Helsingfors som vi kan vara stolta över och som är starkt också i framtiden!
Hållbart beslutsfattande baseras på vetenskap och forskning. Det ska återspeglas i Helsingfors beslut och utmynna i konkreta åtgärder. Vi behöver inte invecklad, svårövervakad byråkrati.

Helsingforsare sedan 1991.

Jag bor i Bortre Tölö med min man och vår corgi. Man ser oss ofta promenera omkring på Fölisön, i centralparken eller ute på äventyr i Helsingfors skärgård. Kom och ryck mig i ärmen ifall du råkar se mig på stan så kan vi diskutera dina hjärtefrågor.

Namn: Emma Ringbom
Födelseår: 1991
Kommun: Helsingfors
Hemort: Tölö, Helsingfors
Titel: Diplomingenjör
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

De unga är vår framtid. Alla barn och unga är värda en trygg uppväxt, såväl fysiskt som psykiskt. Att spara resurser i skola och hälsovård leder till utsatthet och ojämlikhet. Det blir dyrt att korrigera i efterhand, och värst av allt är det för individerna och familjerna som drabbas. Med att optimera resursfördelningen kan vi trygga en bra uppväxt för alla barn i Helsingfors.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

En välfungerande och trivsam stad lockar investerare. Helsingfors ska vara platsen där drömmar kan förverkligas. Nya, spännande hyreslokaler inspirerar till innovation och nytänk. Med att satsa på företagsamhet och innovation redan i skolorna, skapar vi en kultur som sporrar unga att våga starta eget, att våga utvidga och växa! Helsingfors ska också stöda invånarna då de söker jobb eller vill byta bransch, t.ex. genom läroavtal.

Läs mer i vårt valprogram ›

Kultur

Kulturen är en viktig del av invånarnas vardag. Vem tycker inte om att gå på bio, teater, museum eller konsert? Helsingfors ska stöda konstnärer, såväl unga som gamla, med tillgång till kreativa utrymmen och utställningslokaler. Vi måst också säkra finansieringen till kulturinstanser och sporra till samarbete mellan olika fält (filmbranschen-teater-konsert t.ex.). Satsningar som Konstens natt och Lux visar hur stort intresset och behovet för kultur är. Låt oss ge invånarna det de vill ha!

Läs mer i vårt valprogram ›