Tuomas Toivonen

71

"Mustasaari - kirkas piste keskellä suurta maailmaa! Me kaikki hakeudumme sinne, missä meillä on hyvän elämän edellytykset!"

Hei! Asun Koskössä vaimoni Vivecan ja kiltin kollikissamme Trullen kanssa. Työskentelen taloushallintoratkaisuja toimittavassa yrityksessä. Ajan sellaisen Mustasaaren asiaa, joka haluaa taata turvallisen yhteisön, hyvän terveyden sekä ihmisarvoisen elämän kaikille. Lisäksi tarvitsemme läheistä yhteistyötä muiden kuntien kanssa – mutta niin ettei se johda omaleimaisen kuntamme identiteetin vesittymiseen. Meidän täytyy pitää huolta siitä, että kaikille on tilaa Mustasaaressa kielestä tai taustasta riippumatta. Menetämme jotain olennaista, jos emme uskalla olla erilaisia!

Nimi: Tuomas Toivonen
Syntymävuosi: 1976
Kunta: Mustasaari
Kotipaikka: Koskö
Sähköposti: tuomasvilhelm@gmail.com
Puhelinnumero: +358442055508

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Jos Mustasaaressa on jotain, mistä meidän kaikkien kunnan asukkien olisi syytä olla ylpeitä, niin se on meidän kunnallinen terveydenhoitomme, joka toimii lähestulkoon optimaalisesti käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tätä timanttia ei pidä lähteä himmentämään!

Tämän yhteydessä on syytä myös mainita, että olen katsonut kauhulla tätä tämän ja edellisen hallituksen aikana kaavailtua SOTE-sekoilua kaiken maailman maakunta- ja hyvinvointialuehössötyksineen, joka toteutuessaan johtaisi täydelliseen sekasortoon tällaistenkin toimivien kuntien kuten Mustasaaren tapauksessa.

Keskusta- ja demaripamppujen pitäisi pohtia maakuntamallien sijasta pikemminkin sitä, miksi varsinkin niin monet nuoret naiset heti täysi-ikäistyttyään haluavat lähteä livohkaan heidän johtamistaan kunnista. Tällainen kehityskulku voi tosin vahvistua myös Vaasankin seudulla, jos sen elinkeinoelämää ja kunnallisia toimintoja kehitetään yksinomaan nuorten insinöörikundien ehdoilla. Alueen kehitystä on tarkasteltava kokonaisvaltaisemmin!

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Toimiva infrastruktuuri

Jokainen Sepänkylän ja Vaasan keskustan ulkopuolella vähänkään liikkunut tietää hyvin, että Mustasaaren alueen tieverkosto on päässyt rapautumaan paikoin aivan hirveään kuntoon. Varsinkin Koivulahden alue on saanut kyseenalaista mainetta tässä suhteessa – tämä homma täytyy saada klaarattua!

Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden asia täytyy niinikään ottaa vakavasti jatkossa jo ihan siksi, että säästyisimme turhilta haavereilta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kulttuuri

Muun muuassa kirjaston ja Mustasaaren aikuisopiston toiminta monipuolisine kursseineen muodostavat monelle mustasaarelaiselle suoranaisen henkireiän heidän vapaa-aikanaan. Voin todeta niillekin, joista kulttuurin asia ei välttämättä tunnu kaikkein tähdellisimmältä, että panostamalla tällaisiin toimintoihin panostamme yhtä suuressa määrin myös suoranaisesti ihmisten hyvinvointiin ja säästämme siten loppupeleissä pitkän pennin terveydenhuollon menoissa!

Lue lisää vaaliohjelmasta ›