Sandra Högström

80

"Hyvinvoivat asukkaat ovat onnellisen Vaasan perusta."

Olen iloinen, yhteiskuntakysymyksistä kiinnostunut vaasalainen, joka muutti Pohjanmaalle hieman testimielessä - lähes kymmenen vuotta sitten.

Työelämässäni olen aiemmin työskennellyt erilaisten haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien kanssa päihde- ja kriminaalihuollossa, sekä tällä hetkellä väkivalta kokeneiden lasten kanssa. Juuri tätä erityisosaamista haluan tuoda Vaasan päätöksentekoon, ja siksi päätin asettua ehdokkaaksi kuntavaaleissa.

Vapaa-ajallani olen aktiivinen yhdistyksissä ja olen ollut opiskeluajoista lähtien. Kaikki erilaiset kulttuurin muodot antavat minulle lisäpotkua arkeen.

Nimi: Sandra Högström
Syntymävuosi: 1991
Kunta: Vaasa
Kotipaikka: Vaasa
Titteli: Sairaanhoitaja
Sähköposti: sandra.hogstrom@gmail.com
www: https://www.sandrahogstrom.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Ammattini kautta olen nähnyt lähes kymmenen vuoden ajan, mitä tapahtuu, kun emme huolehdi nuoristamme. Pahinta kaikissa minulle jaetuissa elämäntarinoissa on ymmärtää, että se olisi lähes aina ollut mahdollista ennaltaehkäistä, oikeanlaisten palveluiden avulla oikeaan aikaan. Vaikka tuleva hyvinvointialue huolehtii sosiaali- ja terveyspalveluista, kunnalla on edelleen vastuu ja mahdollisuus arvioida kokonaisuutta ja täydentää ehkä juuri niillä palveluilla, jotka ovat merkitykselliset ihmisen elämässä. Haluan, että Vaasa erottuu kuntana, joka todella huolehtii asukkaistaan ja tarjoaa tasa-arvoisia, monipuolisia ja joustavia palveluja asukkaidensa äidinkielellä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvo

Tiedämme, että tasa-arvo edistää taloudellista kehitystä sekä kansalaistemme hyvinvointia ja terveyttä yleensä. On sanomattakin selvää, että kaikkien asukkaiden pitäisi voida tuntea olonsa turvalliseksi, tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kaikilla pitäisi olla samat mahdollisuudet. Tämä ei kuitenkaan ole todellisuutta nyt, ja esimerkiksi naisiin kohdistuvan väkivallan pitäisi hyvinvointiyhteiskunnan aktiivisesti pyrkiä ennaltaehkäisemään ja estämään. Vaasalla on energiateknologian edelläkävijänä valtavat kehitysmahdollisuudet markkinoimalla itseään naisille ja varmistamalla, että sukupuolten välinen tasa-arvo on tekijä, joka otetaan huomioon päätöksenteon kaikissa vaiheissa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›