Päivi Puntila

635

"1) Ehkäistään perheiden muuttotappio kehyskuntiin 2) Rakennetaan Espoosta Suomen houkuttelevin ja kansainvälisin kaupunki 3) Luodaan tasapuoliset harrastusmahdollisuudet, jopa maailman huipulle. #päivitetäänespoo #päivitäpuolueesi #pehmeätarvot "

Kolmen lapsen äiti (20, 17, 9v). Asumme lapsuudenkodissani Mankkaalla.

Kansainvälisen ohjelmistotalon kehitysjohtajana vastaan liiketoiminnasta infrarakentamisessa.

Koulutusrimpsu: ekonomi (KTM), taiteen maisteri (TaM) ja tekniikan yo

Entisenä kilpaurheilija ja valmentajana nautin taitoluistelusta, retkeilystä, hiihdosta ja maantiepyöräilystä. Lisäksi kasaan legoja ja palapelejä sekä luen ja kuuntelen kirjoja.

Toimin naisten ja lasten oikeuksia ajavassa Soroptimistit-järjestössä, vapaaehtoistehtävissä Suomen Taitoluisteluliitossa ja jäsenenä Helsingin Hallituspartnereissa.

Täysin suomenkielisenä valitsin RKP:n, koska se on aidosti oikeistoliberaali sivistyspuolue, joka tuo pehmeät arvot kovien rinnalle.

Nimi: Päivi Puntila
Syntymävuosi: 1969
Kunta: Espoo
Kotipaikka: Mankkaa
Titteli: Kehitysjohtaja
Sähköposti: paivi.puntila@gmail.com
www: https://paivipuntila.fi

Vaaliteemat

Urheilu ja liikunta

Tasapuoliset harrastusmahdollisuudet, ja parhaat maailman huipulle.

Espoolaisilla ei ole enää tasapuoliset mahdollisuudet harrastamiseen. Seurojen kausimaksut nousevat, koska uusien tilojen rakentaminen on täällä kallista ja tilavuokrat korkeita. Seuratoimintaa olisi tuettava paremmin. Lisäksi Rantaraittia pitää kehittää, ja Nuuksioon ja Keskuspuistoon tarvitaan selkeämmät opasteet, jotta luontoon saadaan uusiakin kulkijoita.

Espooosta pitää olla mahdollista pyrkiä myös maailman huipulle. Tarvitsemme huippu-urheilustrategian, minkä keskiössä on urheilijakeskeinen valmennus. Espoolaisten menestys tuottaa meille kaikille iloa ja hyötyä. Myönteiset esikuvat kannustavat ja näyttävät, että unelmia voi saavuttaa. Kansainväliset arvokilpailut synnyttävät elämyksiä ja tuovat kaupungille nettotuottoja.

Kilpaurheilun ja koulun yhdistäminen on lapsenkengissä. Koulussa ollaan päiväaikaan, jolloin liikuntatilat ovat vajaakäytössä, ja iltaisin kaikki ryysivät harrastuksiin samaan aikaan. Korona on osoittanut, että etä- ja lähiopetuksen yhdistäminen toimii. Kouluaikojen porrastaminen mahdollistaisi aamupäivän treenit virkeänä, mikä ehkäisee loukkaantumisia, rasitusvammoja ja ylikuntoa. Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa ei vieläkään ole Helsingin Mäkelänrinnettä vastaavaa urheilulukiota.

Urheilun lisäksi Espoossa on panostettava taideaineiden arvostukseen toisen asteen opetuksessa. Taiteet mahdollistavat tieteiden soveltamisen, aivojen kehityksen ja yleissivistyksen. Luovuus on ravintoaine espoolaisten innovaatioiden kehitykseen, luovaa ajattelua ei korvaa tekoäly ja robotiikka.

Antiikin Kreikassa urheilu oli osa kulttuuria. Meillä ne valitettavasti tuntuvat olevan vastakohtia, koska ne taistelevat samoista yhteiskunnan tukirahoista.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Nuoret perheet lähtevät toteuttamaan unelmiaan naapurikuntiin. Meidän pitää ehkäistä ettei Espoosta tule perheiden muuttotappiokunta.

Luonto on tärkeä osa meidän Espoota. Onhan suurin osa kaduista ja paikoista saanut nimensä luonnosta. Ilmastokriisi luo paineita rakentamiseen, mutta nyt rakennettavat valtavat kolossit eivät ole luontoarvojen mukaisia, saati seuraavan sukupolven ylpeys. Ylihinnoitellut kerrostaloasunnot päätyvät liian usein sijoittajille. Tulevista Espoon uusista asunnoista vain 15% on pientaloja, mikä nostaa hinnat pilviin. Pientaloalueille tulee monta erillistaloa yhden omakotitalon tilalle. Perheasuntojen vuokrat lohkaisevat liian suuren osa nettotuloista.

Helsinki on meidän downtown, ja aivan kuten metropoleissa, kuten vaikkapa Lontoossa, julkisilla on päästävä nopeasti omaan kotiin, pienille kaduille, paikallisravintoihin ja lähikauppoihin. Alueelliset ostoskeskukset tarjoavat laajempia palveluja. Metro lakkautti liian monta nopeaa bussiyhteyttä, mikä suosii lopulta autoilua. Päiväkodit ja koulut on pidettävä lapsenkokoisina. Haluaako kukaan äiti tai isä lastaan jättipäiväkotiin?

Kehitetään Espoota asukkaiden arvojen mukaisesti ja mahdollistetaan perheiden unelmat muillekin kuin varakkaimmille. Säilytetään Espoo vehreänä ja perheystävällisenä

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvo

Espoosta Suomen kansainvälisin ja houkuttelevin kaupunki

Jo pikkutyttönä opin millainen oli isoäitini Viipuri – tuo monikulttuurinen kaupunki. Siitä oltiin ylpeitä. Voisiko Espoo olla Suomen kansainvälisin kaupunki?

Kehitetään Espoosta houkutteleva yrityksille ja työntekijöille, myös ulkomailta. Espooseen kotiutuvat yritykset ovat elinehto kaupungin velanmaksukyvylle. Korona-pandemian pakottaman etätyön jälkeen on oltava muutakin houkuttelevaa kuin lyhyt etäisyys työpaikalle. Luodaan sellainen ekosysteemi, että olemme kilpailukykyisiä muun Suomen ja maailman kanssa.

Monikulttuurisuus on osa kaikkia kansainvälisiä kaupunkeja. Maahanmuuttajat – niin työ- kuin pakolaisperäiset – olisi kotoutettava paremmin ja edistettävä asettumista laajemmin eri alueille. Uussuomalaiset on hyväksyttävä tasavertaisesti joukkoomme. Eriarvoisuutta vastaan pitää tehdä töitä hartiavoimin, jotta emme päädy Ruotsin jengiytyneiden alueiden tai amerikkalaisten aluekuplien kohtaloon.

Hyväksyvä ja suvaitseseva ilmapiiri on myös tahtotila, jota Espoo voi kehittää ja tukea.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›