Jerri Kämpe-Hellenius

75

"Asuinpaikasta kotipaikaksi Kirkkonummi - Kyrkslätt"

Uusperheellinen eläinrakas omakotiasuja, joka halua olla sujuvan arjen puolestapuhuja. Kaksikielisenä, niin että äidinkieleni on suomi, arvostan molempia kulttuureja merkittävästi - minulle Kalevala siinä missä Luciaakin on osa identiteettiäni ja nauran yhtälailla "Uutisvuodolle" kuin ruotsin TV:n vastineelle "Snacka om nyheter".

Kirkkonummi on hyvä paikka asumiselle, oman perheen kasvattamiselle ja vanhenemiselle. Tahdon rakentaa Kirkkonummeani niin että se on myös jatkossa loistava paikka asua ... sellaista kaupungistuvaa maalaisidylliä metropolin kupeessa. Pienkotiasujan unelma, sitä minä haluan rakentaa yhteistyössä kanssasi. Omakoti-, rivi-, luhti- paritaloasuminen ovat asumismuotoja, joita suosin, olenhan myös Kirkkonummen Pienkiinteistöyhdistyksen (KPY) ry:n johtokunnan puheenjohtaja vuodesta 2019 alkaen. Minun Kirkkonummestani ei tule toista Espoota.

Minun Kirkkonummellani on myös terveet talot vauvasta vaariin, jotain minkä eteen teen työtä Kirkkonummen RKP:n edustajana Palvelutuotannon lautakunnassa vuodesta 2017 alkaen. Lisäksi olen nykyisellä valtuustokaudella RKP+KD liittouman ensimmäinen varavaltuutettu ja kuntakehitysjaoston varajäsen.

Minä haluan rakentaa arjesta juhlaa - onhan lempihashtagini
#livetärhärochnu - #elämäontässäjanyt

Nimi: Jerri Kämpe-Hellenius
Syntymävuosi: 1973
Kunta: Kirkkonummi
Kotipaikka: Gesterby
Titteli: DI, Kontrolleri
Sähköposti: jerri.kampehellenius@gmail.com
Puhelinnumero: 0505613774

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Urbaani maalaisidylli metropolin kupeessa on se asumisen unelma, jonka puolesta haluan tehdä töitä.

Kaavojen on pystyttävä sujuvammin ja nopeammin läpäisemään lakisääteinen prosessi, koskee erityisesti osayleiskaavoja. Kirkkonummella on vaan liikaa kaavoja työn alla ja haluan edesauttaa, jotta saamme tämän ruuhkan purettua.

Tällä valtuustokaudella, osittain kaavoitusongelmien takia, Kirkkonummella on ollut pulaa omakotitalotonteista. Tämä meidän on nyt korjattava. Kunnassamme on merkittävääkin omakotitalotonttipotentiaalia, kunhan saamme työn alla olevat kaavat hyväksytyiksi ja lainvoimaisiksi. Kirkkonummen on kyettävä tarjoamaan tontteja niille, jotka haluavat tulla tänne.

Vaikka haluan lisätä omakotirakentamisen painotusta, on se monipuolista rakentamista mitä Kirkkonummella oltava. Rakentamisen painopiste on toki suuremmissa keskuksissa ja juna-asemien läheisyydessä, mikä on hyvä julkisen liikenteen kuljetustarkoituksiin. Mutta myös haja-asutusalueella pitää pystyä elämään ja työskentelemään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Kirkkonummen on tulevalla vaalikaudella muiden kulujen lisäksi investoitava uudisrakentamiseen merkittävästi, vaikka talous on hyvin kireä ja Coronan pandemia on pahentanut tilannetta entisestään. Näinä taloudellisesti haasteellisina aikoina korostuu arvojen merkitys.

Kunnan talouden tasapainottaminen tulee olemaan merkittävä haaste tulevalla valtuustokaudella, jonka etten kaikkien on tehtävä töitä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Julkinen liikenne

Lähes 20 vuoden kokemuksella joukkoliikenteestä asuessani Espoossa tiedän mitä toimiva joukkoliikenne on. Valitettavasti samat joukkoliikenteen ratkaisut eivät vaan toimi Evitskogissa ja Pasilassa. Kokemusteni pohjalta julkinen liikenne Kirkkonummella on aina ollut asia, jonka parissa halunnut työskennellä alkaen siitä, että mielestäni HSL:n on tehtävä itselleen erillinen haja-astusalueiden strategia.

Kirkkonummella sisäisen liikenteen on ensisijaisesti palveltava koululiikennettä, mutta samalla meidän on saatettava nämä linjat kulkemaan yhdessä junien ja bussiliikenteen kanssa Helsinkiin päin. Nopeat yhteydet Espooseen ja Helsinkiin päin ovat välttämättömiä joukkoliikenteessä sekä Keski- että Pohjois-Kirkkonummelta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›