Jan-Anders "Jonte" Fagerhed

6

"Haluan työskennellä laajalla rintamalla meidän itsenäisen Luodon kehittämiseksi. Jokaisen tulisi tuntea olonsa hyväksi sekä fyysisesti että henkisesti. Infrastruktuurin ja talouden on oltava hyvässä kunnossa, ja meidän on suojeltava ja säilytettävä meidän hieno ympäristö sekä maalla että merellä."

Olen syntynyt ja kasvanut Fagernäsissä ja asunut siellä vuodesta 1998 vaimoni Minnan sekä koiriemme ja kissojemme kanssa. Meillä on kaksi aikuista poikaa, ja olen onnellinen faffa. Työskentelen Walkilla Pietarsaaressa, pääasiassa teknisen asiakaspalvelun ja tuotekehityksen parissa. Olen ollut mm. tutkija, ympäristö- ja laatupäällikkö aiemmissa töissä. Koulutukseltaan olen diplomi-insinööri.
Minulla on monia harrastuksia; musiikki on tärkeä osa elämääni, soitan trumpettia ja olen Föusjazzin tulisielu. Pidän metsätöistä ja luonnossa liikkumisesta. Harrastuksiini kuuluu myös mökkeily ja veneily sekä ruoanlaitto.
Olen kiinnostunut yhteiskunnan kehityksestä ja erityisesti ympäristöasioista, kiertotaloudesta ja infrastruktuurista. Nämä ovat myös asioita, joiden kanssa haluan työskennellä ja myötävaikuttaa teknisen tietoni ja pitkän työkokemukseni avulla. "Teknisen itseni" vastakohtana haluaisin myös työskennellä kulttuurin ja urheilun parissa, erityisesti nuorten kanssa.
En pelkää sanoa mielipiteitäni. Minulla on yleensä monta rautaa tulessa ja haluan saada asioita hoidetuksi.

Nimi: Jan-Anders "Jonte" Fagerhed
Syntymävuosi: 1960
Kunta: Luoto
Kotipaikka: Luoto
Titteli: Diplomi-insinööri. Tekninen asiakaspalveu-, kehitys- & myyntipäällikö
Sähköposti: fagerhed@gmail.com
Puhelinnumero: 0405852720

Vaaliteemat

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Haluan Luodon olevan edelläkävijä ympäristökysymyksissä, kiertotaloudessa ja ilmastoälykkäiden asioiden parissa. Meidän on suojeltava kaunista saaristoamme ja säilytettävä biologinen monimuotoisuutemme sekä maalla että merellä. Meidän pitää käyttää uusiutuvaa energiaa, erityisesti lämmityksessä. Suunnittelussa ja rakentamisessa on aina otettava huomioon ympäristö ja kestävyyttä on edistettävä sekä rakennusmateriaalien että energian käytön suhteen. Tarvitsemme toimivaa ja järkevää kierrätystä, uudelleenkäyttöä ja jätehuoltoa riittävillä keräyspisteillä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Toimiva infrastruktuuri

Meillä on oltava älykkäitä geoteknisiä ratkaisuja, mutta otettava aina huomioon ympäristö infrastruktuurin laajentamisen yhteydessä. Tarvitsemme hyvin hoidettuja ja turvallisia teitä kaikkina vuodenaikoina kaikissa kunnan kylissä. Kevyen liikenteen väyliä tulisi rakentaa lisää (esim. Fagernäsintietä pitkin) mutta kun ne tehdään, on otettava huomioon herkät ja kulttuurihistorialliset ympäristöt.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Luodolla on hyvin hoidettu talous, joka on kunnan toimivan arjen perusedellytys. Meidän täytyy varmistaa, että tämä jatkuu. Kunta- ja kiinteistöverojen on oltava realistisia ja hillittyjä. Luodon on elettävä nykyajassa ja pitää ennakkoluulottomasti uskaltaa uudistua. Kunnan on oltava aktiivinen yhteistyökumppaani paikallisen yritysyhteisön kanssa. Elinvoimaisia peruselinkeinoja on kannustettava ja tuettava koska ne tuottavat lisäarvoa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Jo tehdyn hyvän työn on jatkuttava.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›