Merja Fredriksson

27

"Erfarenhet och samarbete leder till kloka beslut"

Merja Fredriksson, jurist och pensionerad skattesakkunnig. Jag har bott i Korpo 40 år fast jag föddes och studerade i Helsingfors. Vi har tre döttrar och 4 barnbarn och bor i en gammal folkskola i Markomby. På fritiden är jag aktiv inom Korpo Kulturgille och ordnar olika evenemang i skärgården.
Jag har varit medlem i olika kommunala och interkommunala organ över 30 år och har en lång och mångsidig erfarenhet av kommunal verksamhet. Mest intresserad är jag av social- och hälsovårdsfrågor. Jag vill utveckla staden som helhet utan att glömma bort de enskilda kommundelarnas behov.

Namn: Merja Fredriksson
Födelseår: 1955
Kommun: Pargas
Hemort: Korpo, Pargas
Titel: Jur.kand. pensionerad skattesakkunnig
E-post: merja.fredriksson@gmail.com
Tel: 040-522 1872
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Fungerande infrastruktur

Kommunens viktigaste uppgift är att se till alla grundservicen och infrastrukturen fungerar i kommunens alla delar. Det kan betyda olika lösningar i olika delar av kommunen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Kultur

Kulturen hjälper kommuninvånare att må bra. Den tredje sektorn har stor betydelse som kulturproducent och borde stödas av kommunen ekonomiskt. Det är också viktigt att kommunen själv ordnar högklassiga kulturupplevelser till sina invånare.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

För att kommunens alla invånare skulle vara välmående måste kommunens grundservice fungera väl. Det kan betyda olika saker för olika invånare. Därför är helheten viktig. Likaså måste man i planeringen beakta att kommunen består av olika delar.

Läs mer i vårt valprogram ›