Kristiane Width

652

"Jag vill bibehålla Esbos underbara natur, öka resurser för grundskolor och ett Esbo som välkomnar alla!"

Jag är 26 år ung, tidigare elitfriidrottare i USA, som nuförtiden jobbar som generalsekreterare vid Svenska handelshögskolans studentkår och bosatt i det underbara Esbo. Jag är lite av en utstickare när det kommer till både bakgrund och uppväxt. Halft finsk och halvt norsk, men talar svenska som modersmål, då min uppväxt sträckte sig från Oslo, Stockholm, Mattby och till sist New York City.
Efter gymnasiet blev jag erbjuden idrottsstipendium i friidrott och fortsatte mina studier och idrottskarriär på Oregon State University, var jag studerade internationell statsvetenskap och ekonomi. Efter närmare 10 år i USA, har mitt intresse och passion för att kunna påverka i samhället ökat och stå för de värden som enar oss som finländare och Esbo-bor.

Namn: Kristiane Width
Födelseår: 1994
Kommun: Esbo
Hemort: Ängskulla
Titel: Generalsekreterare, Svenska handelshögskolans studentkår
E-post: kwidth94@gmail.com
Tel: 0451482377
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

Mitt yrke går dagligen ut på att jobba tillsammans med ivriga och flitiga studerande. Pandemin har redan i detta skedde visat oroväckande signaler om hur en växande procent av unga mår psykiskt dåligt. Vi är framtidens generation. Vi måste vara vägledare i ämnet av ungdomens välmående och se till att alla känner sig trygga.

Läs mer i vårt valprogram ›

Föregångare på klimat och miljö

Jag är en naturälskare med min bakgrund i distanslöpning. En av dom bästa sakerna jag vet med Esbo är den lätt tillgängliga naturen som finns för alla. Detta kan inte tas för givet och något man måste kämpas för att bibehållas och utvecklas.

Läs mer i vårt valprogram ›