Henrik Solin

102

""Utnyttja din tid, gläds åt ditt liv, var rädd om din värld!" Det är ett privilegium att få bo i Finland och i Lundo. Rättvisa, jämlikhet samt stora portioner sunt förnuft kryddade med samarbetsförmåga skall vara naturliga beståndsdelar i beslutsfattandet, också i kommunala frågor."

Född, uppvuxen och skolgången i Åbo.
SFP-aktiv under studietiden, också i St.Karins på 80- och 90-talet. Invald i St karins stadsfullmäktige i kommunalvalet 1996.
I näringslivets tjänst i 40 år, varav den andra hälften som vd för ett mindre företag i Lahtis.
Trivs nu som fisken i vattnet i Littois vackra miljö, redo att avsätta energi på intressebevakning, speciellt inom språk-, jämlikhetsfrågor och ekonomi.
Min rätt stora familj, naturen, långa promenader med hunden Jamie och tävlingsbridge ligger mig varmt om hjärtat.

Namn: Henrik Solin
Födelseår: 1952
Kommun: Lundo
Hemort: Lundo
Titel: Dipl.ekon/pensionär
E-post: henrikmsolin@gmail.com
Tel: 0503676150
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Företagande och sysselsättning

En positiv syn på företagandet och en hög sysselsättningsgrad är en grundförutsättning för att skrapa ihop tillräckligt med skattemedel och därmed få balans i den kommunala ekonomin och stöda kommunens möjligheter att erbjuda de tjänster invånarna förväntar sig.

Läs mer i vårt valprogram ›

Jämställdhet

Jämlikhet innefattar rättvisa och är därmed en resurs i sig. Det ligger i kommunens intresse att dra nytta av både kunnande och visioner, som företräds av olika invånare och organisationer.

Läs mer i vårt valprogram ›

Klimatsmart kommun

Äntligen växer den skara, som insett att vårt ansvar för miljön och naturen ökar i takt med att människan introducerar nya sätt att öka på vår välfärd. Men det återstår mycket arbete med att få individer att lägga de egna intressena åt sidan och att dra åt samma håll på ett för naturen och miljön hållbart sätt.
Alla kommuner får under de närmaste åren lov att ta klimatansvar i en allt ökande grad, varför inte vara smart och satsa starkt på detta genast?

Läs mer i vårt valprogram ›