Clas-Håkan Nyman

719

"Lyssna på oss i Östersundom! Vi vill gärna vara med och bygga upp en fungerande helhet inom Helsingfors tillsammans - genom att man tar våra åsikter i beaktande vid beslut som rör oss!"

Helsingforsare i fjärde generationen och Östersundom-bo i själ och hjärta där jag bott i 31 år. Medverkat 12 år i Sibbo fullmäktige där jag stått för våra rättigheter genom åren. Först i Sibbo sedan i Helsingfors. Ställer upp idag, tredje gången gillt, som obunden kandidat inom SFP, för - ALLA i Östersundom - men, beaktar förstås Helsingfors helhet, och alla invånares bästa i min åsikt!
Idag pensionär och till utbildningen ingenjör. Jobbat med ledarskaps uppgifter inom olika branscher genom åren; larm, belysning, solskydd, vin importör mm.
Förstår andras åsikter och har lätt att kompromissa utan att ge avkall från mina principer.

Namn: Clas-Håkan Nyman
Födelseår: 1953
Kommun: Helsingfors
Hemort: Östersundom , Helsingfors
Titel: Pensionär
E-post: clas.nyman@live.fi

Viktiga politiska frågor

Östersundom området är viktigt för mig.
Här har inte hänt någonting sedan annekteringen trots löften! Nu går man t.ex.in för att med våld bebygga Malms flygfält. Bostadspolitiken i Helsingfors är minst sagt befängd!

Kollektivtrafik

Visst har vi en fungerande lokaltrafik här i Östersundom men till vilket pris? - Enda region i Helsingfors som hör till zon C -skandal! - inget att förvåna sig över att de flesta tar bilen.
Inte gör prissättningen för seniorer situationen bättre - att investera i en periodbiljett inte värt ifall inte användningen av en sådan är daglig.

Läs mer i vårt valprogram ›

Seniorvänligt samhälle

Vi har en bra och effektiv hälso/sjukvård i landet, men allting kan förbättras.
I Helsingfors utgår man från att seniorer använder datatjänster för sina kontakter med hälsovården - man kan inte förusätta att alla har behövlig data-kunskap och/eller teknisk apparatur.
Hemtjänsten fungerar men kunde säkert effektiveras genom att betala en rättvis lön åt hemvårdarna!

Läs mer i vårt valprogram ›