Vesa Hanski

35

""Panostamalla nuoriin sijoitamme tulevaisuuteen""

Olen 47-vuotias kolmen lapsen isä, joista vanhin on jo ehtinyt muuttaa pois kotoa.
Juureni ovat Turussa, jossa olen asunut koko ikäni. Jos kaivaa hieman syvemmältä, menevät sukujuureni sekä Kemiönsaarelle että Karjalaan. Vanhempani asuvat nykyään Taalintehtaalla, samassa paikassa jossa äitini on kasvanut ja missä minä olen viettänyt kesäni. Meri ja saaristo ovat osa minua, elämä mökillä meren äärellä on edelleen tärkeä osa elämääni.

Poliisina työskentely, jota olen nyt tehnyt 20 vuotta, ei ollut suinkaan mikään kutsumusammatti. Siitä tuli minun tapani vaikuttaa yhteiskuntaan, jossa itse elän. Niin, että kaikki voivat tuntea itsenä turvalliseksi, tulevansa tasapuolisesti kohdelluiksi sekä voivansa käyttää perusoikeuksiaan ja vapauksiaan.

Koen nuorten hyvinvoinnin tärkeäksi. On ehdottoman tärkeää että lapsilla ja nuorilla on jotain motivoivaa ja kannustavaa tekemistä vapaa-aikanaan. Erityisesti sellaisessa ympäristössä, joka on turvallinen ja vastuullinen. Siksi olen valmentanut lapsia ja nuoria altaan äärellä jo yli 10 vuoden ajan.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa sain varapaikan kaupunginvaltuustoon ja varsinaisen jäsenen paikan ruotsinkielisessä varhaiskasvatus- sekä koulujaoksessa. Olin myös hetken kaupunginhallituksen varajäsenenä.

Seuraavissa kuntavaaleissa 2017 sain jälleen varapaikan kaupunginvaltuustoon sekä varsinaisen jäsenen paikan nuorisolautakunnassa. Lautakuntatyö on ollut todella palkitsevaa, lautakunnassa voi saada todellakin konkreettisia asioita aikaan! Skanssin kauppakeskuksen nuorisotila on saanut alkunsa minun aloitteesta.

Nimi: Vesa Hanski
Syntymävuosi: 1973
Kunta: Turku
Kotipaikka: Turku
Titteli: ylikonstaapeli, urheiluvalmentaja
Sähköposti: vesa.hanski@turku.fi

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Nuoret ovat tulevaisuutemme. Nuorten hyvinvointiin panostaminen, sekä henkiseen että fyysiseen, on sijoitus tulevaisuuteen. Tätä työtä on meidän kaikkien syytä tehdä. Meidän nuoret tulevat pitämään tulevaisuudessa huolta yhteiskunnastamme. Erityisesti nyt korona-aikana on tärkeää, että emme hukkaa nuoria elämän polulta. He tarvitsevat kannustavaa ja vastuullista toimintaa vapaa-aikanaan. Auttavaa kättä tulee tarjota silloin kuin kaikki tuntuu vaikealta tai ihan vain aikuista turvallista juttukaveria, jonka kanssa jakaa ajatuksia. Meillä kaikilla on perustarve kuulua johonkin sosiaaliseen verkostoon, varsinkin nyt kun tulevaisuus näyttää hieman erilaiselta.

Seuraavan valtuustokauden aikana on tärkeää, että ennalta-estävä nuorisotyö löytää nuoret. Uusia nuorisotaloja tulee perustaa sinne, missä nuoret muutenkin viettävät aikaansa. Ongelmatilanteissa nuorta ei saa ”pallotella” edes takaisin, vaan poikkihallinnollisia toimintamalleja tulee perustaa ja kehittää.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Urheilu ja liikunta

Lapset ja nuoret liikkuvat yhä vähemmän vapaa-aikanaan. Lukuisat tutkimukset tukevat tätä. Yhteiskunta on toki muuttunut, me emme tarvitse kehoamme liikkumiseen yhtä paljon kuin ennen. Teknologia on korvannut lihasvoiman. Mutta, tarve liikkua on edelleen olemassa, liikunnan ja urheilun muodossa. Järjestetyn liikunnan tarve on viime vuosina lisääntynyt, erityisesti lasten ja nuorten osalta. Vaatimukset osaamisen, laadun ja sisällön osalta ovat viime vuosina lisääntyneet. Tästä on seurannut kustannusten nousu. Tässä kohtaa yhteiskunnan vastuu tulee mukaan kuvioihin, jokaiselle tulee taata harrastus.

Tulevan valtuustokauden aikana on tärkeä, että liikuntapaikkojen kartoitusta jatketaan. Kun uusia liikuntatiloja rakennetaan, tulee niistä hyötyä koulut, nuorisopalvelut ja urheiluseurat. Kaikki saman katon alla. Aktiivisia seuroja ja yhdistyksiä tulee ottaa mukaan suunnitteluun. Kaikille lapsille tulee tarjota harrastus, riippumatta lapsen perheen sosioekonomisesta tilanteesta. Kaupungin tiloja tulee edelleen tarjota urheiluseuroille vastikkeetta. Urheiluseurojen arvokasta työtä lasten ja nuorten eteen pitää arvostaa korkeammalle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

Meillä on Turussa parhaat koulut. Tästä voimme olla ylpeitä! Minun kolme lastani ovat käyneet lähes kaikissa Turun kouluissa, enemmän kuin tyytyväinen ei voi olla.

Mutta, liian tyytyväinen ei saa olla. On olemassa riski, että hukkaamme osan lapsista koulupolun ulkopuolelle. Etäkoulut sekä opettajan puuttuva tuki, voi aiheuttaa arvaamattomia ongelmia tulevaisuudessa. Nykytilanteessa koulupsykologit ja kuraattorit vastaavat sadoista, ellei jopa tuhansista lapsista. Tilanteeseen pitää saada korjaus.


Nykytilanne on aiheuttanut meidän opettajillemme vaaran ylikuormittua. Muuttuva opintoympäristö sekä suurenevat ryhmäkoot kuormittavat opettajia.

Tulevana valtuustokaudella tulee koulupsykologien ja kuraattoreiden saatavuus sekä määrä turvattava. Luokkien ryhmäkokoja ei saa enää suurentaa sekä opettajien tuki varmistettava. Homeisten koulurakennusten ikuisuusongelmaan tulee puuttua päättäväisemmin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›