Piero Pollesello

725

"Koe, elä ja osallistu. Älä vain arvostele paikallisia poliitikkoja vaan tule mukaan politiikkaan! Osallistu paikallisen yhteisön toimintaan, tee oikeita asioita!"

Biokemian dosentti Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa, Orion Pharman tehohoitoterapian globaali markkinointipäällikkö, jolla on laaja kokemus uusien terapioiden tutkimuksesta ja kehittämisestä sekä niiden vaikutuksista kliiniseen käytäntöön ja terveysekonomiaan. Euroopan kardiologiseuran fellow (FESC). Auktorisoidu kääntäja ruotsista italiaksi. Aktiivinen katolisen kirkon jäsen. Kolmen aikuisen lapsen isä. Vapaa-ajalla harrastan musiikkia ja laulan eri ryhmissä, esim. Helsingin tuomiokirkon kamarikuorossa VivaVox. Olen ollut aktiivinen partioliikkeessä sekä Italiassa että Suomessa, muun muassa Leader-kouluttajana ja kansainvälisenä komissaarina. Tunnen maahanmuuttajan arkipäivän ja haluan edistää kaikin tavoin Helsingin kehittymistä ja kasvua monien kulttuurien ja luovien ihmisten kohtaamispaikaksi, osana suurenmoista eurooppalaista perintöä. Olen ollut aktiivinen kunnallispolitiikassa RKP: n kanssa toisessa pääkaupunkiseudun kunnassa

Nimi: Piero Pollesello
Syntymävuosi: 1960
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Global Brand Manager, PhD, Dosentti
Sähköposti: piero.pollesello@gmail.com
Puhelinnumero: 0509664191

Vaaliteemat

Senioriystävällinen yhteiskunta

Perusterveydenhuollossa on vielä paljon säätämistä. Pitkät jonot ja matkat terveyskeskuksiin heikentävät varsinkin vanhusten hyvinvointia ja elämänlaatua.
Helsingin kokoisen järjestelmän tehokkuus voidaan saavuttaa turvautumatta yksityisiin toimijoihin tai yksityistämällä kunnallisia palveluja.
Terveydenhuollon asiantuntijana voin auttaa poistamaan joitain esteitä vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, joihin liittyy vähemmän päätöksentekokerroksia ja enemmän päätöksentekovaltaa paikallisille toimijoille.

Helsinkiläisten hyvinvointia edistävää kulttuuritoimintaa kannattaa tukea julkisilla varoilla. Kulttuuriin sisältyy laaja valikoima eri kansalaisopistojen kursseja sekä esim. kuoro- ja muu musiikkitoimintaa. Kaupungin pitkällä pitäisi kohtuullistaa yhdistyksen harrastustilojen vuokria ja muita maksuja, koska korkeat käyttömaksut vaarantavat yhdistysten toimintaa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Haluan työskennellä nuorten ja uusien pienyrittäjien kannustinjärjestelmän parissa Helsingissä. Pandemia ja talouden taantuma ovat tukahduttaneet monet yrittäjät. Tarvitsemme heidän voimiaan ja visioitaan. Ja heidän verorahansa

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Paras koulu

On äärimmäisen tärkeää, että kahden viimeisen vuoden oppivelvollisuuden järjestämiseen uuden opetusrakenteen mukaisesti investoituja varoja ei poisteta jo niukasta budjetista, joka on varattu peruskoulua varten. Koko koulu, peruskoulusta lukioihin tai ammattikouluihin, keskittyy motivoitumiseen ja vahvan perustan luomiseen aktiivisille kansalaisille. Ei voi luoda heikkoja linkkejä oppimisketjuun.

Koulut on järjestettävä paremmin, jotta erityisopettajien työolot olisivat järkeviä. Olisi pyrittävä siihen, että opettajien ja päivähoitohenkilöstön puute lopulta korjataan.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›