Mathew Mailaparampil

624

"Työskentelen kanssasi muutoksen vuoksi"

Mathew Mailaparampil on RKP:n jäsen. Hän on ehdokkaana Espoossa. Hän on koulutukseltaan Dimplomi-insinööri ja on ollut myös yrittäjä. Hän asuu Laaksonlahdessa vaimonsa Catherinen ja 5 lapsen kanssa. Mathew ja Catherine työskentelevät ICT-alalla.

Mathew Mailaparampil on syntynyt Intiassa ja on Suomen ja Ranskan kaksoiskansalainen. Hän saapui Suomeen 20 vuotta sitten opiskelijana. Hän työskenteli tutkijana muutaman vuoden Tampereen Teknillisessä yliopistossa, jonka jälkeen hän aloitti työt Nokian matkapuhelinkehityksessä, jossa hän työskenteli useissa eri tehtävissä. Myöhemmin hän aloitti yrittäjänä digitaalisen tekniikan ja kiinteistöalan aloilla. Hän on myös mukana varainhankinnassa ja innovaatioprojekteissa. Tänä aikana hän huomasi, että Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) politiikka ja arvot sopivat hänen eetokseensa. Tästä syystä hän on RKP:n ehdokkaana Espoon kaupunginvaltuustoon ja odottaa innokkaasti päästä tekemään kanssasi työtä muutoksen vuoksi.

Nimi: Mathew Mailaparampil
Syntymävuosi: 1976
Kunta: Espoo
Kotipaikka: Laaksolahti
Titteli: Diplomi-insinööri (DI)
Sähköposti: info@mathew.fi
Puhelinnumero: 0400342986
www: https://mathew.fi

Vaaliteemat

Yrittäminen ja työllisyys

Vuonna 2020, Suomeen tuli tai laajeni lähes 500 kansainvälistä yritystä, joista suurin osa on pääkaupunkiseudulla. Kansainvälisistä investoinneista huolimatta työttömyys on edelleen suuri Espoossa, etenkin ulkomaalaisten keskuudessa.

Espoosta voi tulla Pohjoismaiden piilaakso, jos ryhdytään oikeisiin toimiin yrittäjyyden ja työpaikkojen luomisen kannustamiseksi. Uskon, että lahjakkuutta on runsaasti Suomessa, mutta mahdollisuudet eivät jakaudu tasaisesti.

Minulla on monipuolinen työkokemus. Entisistä työnantajistani ovat Nokia Mobile Phones, Yliopisto ja startup-yritykset. Olen tietoinen työ ja rahoitusvirstojen puutteista. Lisäksi olen hyvin perehtynyt esteitä yrittäjien kohtaamien.

Suomen Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) uskoo mahdollisuuksien tasaiseen jakamiseen, ja tämä alkaa kuntatasolta. Kunnallisten työvoimapalvelujen on toimittava tehokkaasti, jotta työnhakijat saavat työpaikkatarjouksia mahdollisimman nopeasti. RKP:n johtamilla kunnilla on usein parempi työllisyystilanne kuin monilla muilla. RKP haluaa myös kuntien edistävän aktiivisesti työhön liittyvää maahanmuuttoa.

Kunnanvaltuutettuna pyrin tasoittamaan mahdollisuuksien kuilua ja vähentämään työttömyyttä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Maailman lapsiystävällisin maa

Korona pandemia on lisännyt kuilua etuoikeutettujen ja heikommassa asemassa olevien välillä. Se on myös monimutkaistanut olemassa olevia ongelmia. Viisi lastani käyvät eri kouluissa Espoossa ja lukiossa Helsingissä, joten minulla on hyvä käsitys suomalaisten ja kansainvälisten koulujen toiminnasta ja puutteista, jotka on korjattava.

Suomen Ruotsin kansanpuolue (RKP) koulutusjärjestelmään, joka antaa kaikille mahdollisuuden kehittyä. RKP uskoo, että koulut ovat avain Suomen menestykseen.

Kouluille on annettava riittävät resurssit ja Espoon kouluille osoitetut varat on käytettävä täysimääräisesti. Erityistarpeita omaavat lapset diagnosoidaan aikaisin. Olisi luotava joustava opetussuunnitelma aina, kun se on tarpeen, jotta kaikki lapset tuntevat olevansa tervetulleita osana yhteiskuntaa.

Kunnanvaltuutettuna pyrin luomaan turvallisen ympäristön lapsille menestymiseen sekä turvaamaan kaksikielisyyden ja edistämään englanninkielen käyttöä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Suomen Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) uskoo älykkäisiin kaupunkeihin ja kannustaa innovaatioihin. RKP uskoo hiilineutraaliuden saavuttamiseen Suomessa vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta kansallista tavoitetta edellä.

Yrittäjänä minulla on kokemusta työskentelystä älykkäiden kaupunkien kanssa ulkomailla. Uskon, että Espoolla on potentiaalia tulla älykkäiden ratkaisujen - edelläkävijäksi erityisesti liikennealalla. Kodinomistajille ja yrityksille on annettava enemmän tukia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi.

Pandemia on myös lisännyt nuorten osaamisaukkoja. Tarvittavaa apua on annettava ennen kuin on liian myöhäistä.

RKP pyrkii tekemään lapsiperheiden arjesta mahdollisimman sujuvan ja helpon.

Espoon palveluiden tulisi olla innovatiivisempia ja kaikkien yhteisöjen saatavilla.

Kunnanvaltuutettuna pyrin tarjoamaan riittäviä tukipalveluja kaikille yhteiskunnan osille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›