Anni Dahlén

9

"Haluan edistää Raaseporin elinvoimaisuutta."

Olen kolmekymppinen yhden lapsen äiti. Pieni perheemme asuu Karjaalla.
Olen nyt vanhempainvapaalla, jonka jälkeen palaan työhöni eduskuntaan ministeri Thomas Blomqvistin avustajaksi. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja olen nyt jo viiden vuoden ajan työskennellyt politiikan parissa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun lähden itse ehdolle.

Olen kiinnostunut ympäristöstäni ja huomaan usein miettiväni miten Raaseporia voisi kehittää kaupunkina. Olen myös iloisena seurannut viime vuosien aikana tapahtunutta positiivista kehitystä muun muassa Karjaan keskustassa, Tammisaaren pohjoissatamassa ja Bromarvin vierasvenesatamassa. Toivon kaupungin kasvojen kohotuksen jatkuvan samaan malliin myös kaupungin muissa osissa.

Raasepori on hyvä paikka asua. Tällä monipuolisella pikkukaupungilla on monta valttia, esimerkiksi kauniita ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita ympäristöjä, saaristoa, halpa asuminen, hyvät liikenneyhteydet Helsingin ja Turun suuntiin, yrittäjyyttä ja menestyviä yrityksiä ja toimiva kaksikielisyys. Näillä asioilla on suuri vaikutus Raaseporin elinvoiman edistämiseen.

Toisaalta myös haasteita riittää. Yksi niistä on talous, joka on saatava tasapainoon. Talouden tasapainottaminen ei kuitenkaan saisi johtaa palveluiden heikentymiseen. Siksi minusta olisi tärkeää panostaa kaupungin elinvoiman edistämiseen. Elinvoimainen Raasepori houkuttelee uusia asukkaita, yrittäjiä ja turisteja, jotka vahvistavat taloudellisia edellytyksiä huolehtia meidän kaikkien Raaseporissa asuvien ja toimivien hyvinvoinnista ja laadukkaista palveluista.

Nimi: Anni Dahlén
Syntymävuosi: 1989
Kunta: Raasepori
Sähköposti: anni.dahlen@hotmail.com
Puhelinnumero: 0503638660
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Omakotitalojen ja kesämökkien kysyntä on kuluneen vuoden aikana noussut merkittävästi. Ihmiset ovat myös hakeutuneet suurista kaupungeista maaseudun rauhaan. Raaseporin pitää ehdottomasti vastata maaseutumaisen asumisen kysynnän nousuun ja tarkasti seurata minkälaista sisäänmuuttoa kaupunkiin on tullut ja tulee, jotta voimme olla askeleen edellä palvelujen suunnittelussa ja kaavoituksessa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Julkinen liikenne

Käytän paljon julkista liikennettä ja arvostan suuresti sitä, että Raaseporista on hyvät yhteydet sekä Helsingin, Turun kuin Hangonkin suuntaan. Kuljen Karjaalta junalla töihin Helsinkiin. Haluan, että sekä juna että bussiliikennettä entisestään kehitetään. Hanko-Hyvinkää-radan sähköistäminen avaa uusia mahdollisuuksia kehittää lähi- tai kaukojunaliikennettä myös etelä-pohjoissuuntaisesti. Myös kaupungin sisäisessä liikenteessä on potentiaalia ja haluaisin, että sen kehittämiseen panostettaiisiin vielä enemmän. Yksityisautoilua on syytä vähentää liikenteen päästöjen vähentämiseksi, mutta se ei ole realistista, jos omalle autolle ei ole vaihtoehtoa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Yrittäminen ja työllisyys

Raaseporin työllisyysastetta pitää saada nostettua. Ihmiset ja vapaat työpaikat eivä kohtaa toisiaan riittävän hyvin. Toivon, että Raaseporin osallistuminen kuntien työllisyyskokeiluun voisi tuoda parannuksen kohtaamisongelmaan. Raasepori tarvitsee myös lisää yrittäjiä ja uusia työpaikkoja. Raaseporin on oltava houkutteleva kohde uusille investoinneille, olivat ne sitten pieniä tai suuria. Siksi on tärkeää, että kaupunki on luotettava kumppani sekä luo parhaimmat mahdolliset edellytykset yrittämiselle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›