Alex Seitsamo

737

"Tehokas mutta ystävällinen kaupunki"

Helsinki on minulle erityinen paikka. Täällä olen asunut, käynyt koulua, opiskellut ja työskennellyt. Olen asunut Herttoniemessä, Laajasalossa ja Kruununhaassa. Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri ja työskentelen energia-alan asiantuntijana.

Liikun arjessani kävellen, autolla, polkupyörällä, veneellä ja julkisilla liikennevälineillä. Kaikki nämä kulkuneuvot ovat luonnollinen osa kaupunkiani.

Pidän tärkeänä kaupungin tehostamista. Veronmaksajien varoja tulee käyttää säästäväisesti, huolellisesti ja sijoittaa viisaasti. Teemme osamme ilmastotavoitteiden hyväksi.

Haluan asua ystävällisessä kaupungissa, jossa rakennustyömailla olevat kyltit kertovat kohteliaasti poikkeusreiteistä ja jossa pystytetyt rakennukset kunnioittavat sekä ihmistä että ympäristöään.

Oma Helsinkini on hyvä koti sekä ihmisille että yrityksille. Menestyksemme ja hyvinvointimme avain on korkealaatuinen koulu ja kukoistava liike-elämä.

Nimi: Alex Seitsamo
Syntymävuosi: 1983
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Senior Analyst, kauppatieteiden maisteri
Sähköposti: alex.seitsamo@gmail.com

Vaaliteemat

Ilmastoälykäs kunta

Ei riitä, että kaupungin energiajärjestelmä tyydyttää nykytarpeet, vaan sen on kyettävä vastaamaan myös tuleviin vaatimuksiin. Nykyisen suunnitelman mukaan Helsinki korvaa kivihiilen mm. puupelleteillä. Ongelmana on, että jopa korkealaatuisesta puusta tehdään pellettejä sen sijaan, että sitä jalostettaisiin hyödyllisempään käyttöön. Lisäksi suunnitelluilla voimalaitoksilla on alhaisempi hyötysuhde, koska ne eivät voi tuottaa sähköä.

Helsingin tulisi omaksua pitkän aikavälin kestävä energiastrategia, jossa fossiiliset ja biopolttoaineet korvataan päästöttömällä energialla. Lupaava tulevaisuuden tekniikka on pienet modulaariset ydinreaktorit, SMR (Small Modular Reactor). Ne täyttävät kaupungin lämpö- ja sähkötarpeet, ovat luotettavia, turvallisia ja tehokkaita, ja selviävät, toisin kuin perinteiset ydinvoimalat, ilman massiivista infrastruktuuria.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Helsinki tarvitsee lisäannoksen ystävällisyyttä. Asukkaita tulee opastaa kohteliailla opasteilla ja johdattaa turvallisia, hyvin hoidettuja poikkeusreittejä pitkin rakennustöiden aikana. Rakennukset on suunniteltava siten, että toimivuuden lisäksi niillä on ystävällinen muoto, joka myötävaikuttaa kaupungin kauneuteen. Uutta rakennettaessa on kunnioitettava ympäristön luonnetta, ei futuristisia taloja vanhojen rakennusten viereen!

Helsingin kaupunkisuunnittelun on oltava kunnianhimoista. Meidän on rakennettava kestävää ja mukavaa asumista ja infrastruktuuria, joka kestää aikaa sekä ulkonäöltään että toiminnaltaan. Riippumatta siitä, missä kaupunginosassa asumme, ansaitsemme kauniin ja tarkoituksenmukaisen ympäristön.

Helsinki on paitsi pääkaupunki myös saaristokaupunki. Saariston hyödyntämiseen on monia mahdollisuuksia. Voimme laajentaa julkista liikennettä merellä ja investoida ulkosaarien saavutettavuuteen sekä asukkaiden että vierailijoiden kannalta. Eteläsataman suunnittelu on loistava tilaisuus kehittää merellisempi keskusta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Helsinki on Suomen suurin kaupunki, mutta on globaalista näkökulmasta kooltaan keskikokoinen. Kilpailijamme eivät ole maaseutu tai muut suomalaiset kaupungit, vaan pikemminkin kilpailemme ulkomaisten kaupunkien kanssa. Menestyäksemme kaupungin on tarjottava houkutteleva koti sekä ihmisille että yrityksille. Mahdollistaaksemme monipuolisen elinkeinoelämän on byrokratian oltava yksinkertaista ja joustavaa. Kaupungin on tarjottava asianmukaista laadukasta palvelua kaupunkilaisille.

Hyvin hoidetulle kaupungille on ominaista jatkuva muutos. Kaupunki kehittyy parempaan viisaiden investointien avulla, jotka lisäävät asukkaiden hyvinvointia. Haluan, että kaupunki pystyy paremmin valmistelemaan ja toteuttamaan suuria hankkeita. Ei ole hyväksyttävää, että useiden hankkeiden budjetit ylitetään hämmästyttävillä määrillä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›