Monica Sirén-Aura

111

"Utbildning Välmående Trygghet"

Mitt namn är Monica Sirén-Aura , född och uppvuxen i Vasa .Bildade familj och flyttade till Korsholm 1980 , till Tölby. Har idag en vuxen dotter.
Min fritid ägnar jag mig åt vår släktklenod, Gula Villan i Sundom. Det är vår sommarvilla som byggdes 1911 av min farfars bror och har sedan dess varit i familjen Siréns ägo. Vi flyttar ut till villan i maj och bor där så länge som möjligt. Att tillbringa tid nära havet och naturen ger ro i själen.
Hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat i Vasa . Några år inom barnpsykiatriska enheten på Vasa Centralsjukhus , men sedan inom småbarnsfostran ,som ledare för ett privat , tvåspråkigt daghem i staden .
Är utbildad pedagog och speciallärare inom småbarnsfostran.
Samhället har alltid intresserat mig varför engagemanget började tidigt . Innehaft många politiska uppdrag i Korsholms kommun, suttit i fullmäktige många perioder, varit fullmäktigeordförande . Styrelsemedlem i många perioder samt varit ordförande för otaliga arbetsgrupper och utredningar. Innehaft många interkommunala uppdrag som styrelsemedlem i Österbottens förbund i många år och nu i styrelsen för Vasa sjukvårdsdistrikt.
Under den senaste perioden växte tanken på att flytta tillbaka till min hemstad. . Det är väl så att en gång Vasabo alltid Vasabo.
Nu ställer jag upp för Vasa , en stad som växer och har en obruten vilja att utvecklas och gå vidare. Jag hoppas att jag får förtroende i Vasa att arbeta för en stad där allt är möjligt.

Namn: Monica Sirén-Aura
Födelseår: 1955
Kommun: Vasa
Hemort: Vasa
Titel: Ledare för småbarnsfostran
E-post: monica.siren-aura@netikka.fi
Tel: 0440 256101
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Välskött ekonomi och näringsliv

Företagande och sysselsättning är en förutsättning för ett välmående samhälle.
Välmående kommuninvånare får man om man har en välfungerande offentlig sektor.
Vilket är helt beroende av en välskött ekonomi.

Läs mer i vårt valprogram ›