Martin Uunila

45

Jag är nyinflyttad i Grankulla, återflyttad dvs jag bodde här på -70 och -80 talet. Jag är pensionär sedan många år, men ännu aktiv i näringslivet på ett hörn. Somrarna tillbringar jag i Åbo yttre skärgård vid skiftet.
I 10 år har jag verkat som klassfarfar i Granhultsskolan men måste avgå på grund av att jag nådde pensionsåldern för klassfarfar. De 10 åren var mycket givande och jag känner starkt för att skolan är samhällets grundpelare och vi bör satsa allt vi kan för att bevaravåra fina skolor, dess resurser och stöda både lärare och elever.
Idrott och motion hör till mina viktigaste hobbyn. Till mina särintressen hör bl.a motionsgymnastik, segling, tennis, golf, skidåkning och långfärdsskridskoåkning. Jag är imponerad av vad man med frivilliga krafter fått till kring Gallträsk, både vinter och sommartid. Denna bykänsla, talkoanda, tror jag är viktigt för ett levande samhälle att utvecklas och frodas.
Körsång hör till mina övriga hobbyn och jag är aktivt med i bl.a Grankulla pensionärskör Klang.
Största delen av mitt liv har jag bott på Brändö. Har sorgset följt med hur man, enligt mig, utvecklat en vacker och harmonisk villastad i fel riktning, med att bevilja för stora byggrätter och därmed förstört tomter och många vackra trädgårdar. Jag vill kämpa för att bevara Grankulla som en vacker och harmonisk villastad.
Grankulla är en idealisk miljö för åldringar och pensionärer. Här har jag flera barn och barnbarn och möjligheten att umgås med dem på promenadavstånd. Vi bör vidareutveckla möjligheterna för äldre människor att ha det bra i Grankulla.

Mina 3 viktigaste frågor

Skolan
Stadsplanering
Omsorg för äldre

Namn: Martin Uunila
Födelseår: 1944
Kommun: Grankulla
Hemort: Grankulla
Titel: Pensionär,ekon.mag
Medlem i :

Viktiga politiska frågor