Pia Tyyskä

71

"Jag vill arbeta för att Lahtis skall vara en trygg stad för oss alla. Välmående är nyckeln till framtiden!"

Hej! Jag är en 45 åring psykiatrisk sjukskötare från Lahtis. Min familj består av make, 3 söner (17, 15 och 6 år), två katter och en irländsk setter.

Vi bor i ett egnahemshus i stadscentrum. De två yngre barnen går i svenska skolan i Lahtis och det äldsta studerar i Solvalla.

Jag är aktiv inom den svenskspråkiga verksamheten i Lahtis, Lahden Purjehdusseura och handarbetsföreningen Kankurin apu. Mina barn är musikaliska och sportiga med särskilt intresse för fotboll, simning och segling. Mina hobbyer är handarbete, segling och jogging.

Om du vill veta mera så ta gärna kontakt!

Namn: Pia Tyyskä
Födelseår: 1975
Kommun: Lahtis
Hemort: Lahtis
Titel: Psykiatrisk sjukskötare Högre YH-Exam
E-post: Pia.tyyska@gmail.com
Tel: 0402210836
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Välmående kommuninvånare

När invånarna mår bra, mår kommunen bra. En stad med stort antal invånare finns det människor i alla åldrar: babies, småbarn, unga, vuxna och åldringar. De alla har sina särskilda behov. Och vi i kommunen ska jobba så att alla får just det som de behöver: trygghet, välmående och trivsel. Det handlar inte bara om hälsa utan likväl om natur, idrott, boende, trafik, skola, allmänt välmående etc. I vår stad bör vi även tänka på hurdan framtid vi kan skapa för våra seniorer.

Läs mer i vårt valprogram ›

Klimatsmart kommun

Vår stad är föregångare på många sätt. Lahtis är miljöhuvudstaden 2021. Naturen (skogarna, sjön) är en viktig del av Lahtis. Närheten av naturen är viktig för kommunens invånare. Vi strävar till att Lahtis är kolneutral 2025.

Läs mer i vårt valprogram ›

Idrott och motion

Med idrott och motion kan vi påverka samhället. När kommunen håller sina idrottställen i gott skick och tillgängliga tjänar det allas välmående. Det är viktigt att kommunen stöder familjer med fritidssysselsättningar för barnen. Alla barn och ungdomar borde erbjudas möjligheter att delta i hobbies, likväl också de vuxna och åldringar. Kanske man kunde tala om en HOBBY-garanti för människans välmående?

Läs mer i vårt valprogram ›