Erika Silventoinen

50

"Tillsammans är vi en livskraftig helhet. "

Jag är född i Korpo och vi flyttade tillbaka för några år sedan. Det ångrar vi inte, det är roligt att se hur min hembygd har utvecklats och att det finns en stark samhörighet och framtidstro här.

Jag är gift och har två barn i grundskolan. Jag är student och har utbildat mig till restonom inom turism (YH), yrkeslärare och specialyrkeslärare. För tillfället jobbar jag som projektledare för ett pedagogiskt program för hållbar utveckling i skärgården. Jag är ordförande för Hem och skola i Korpo rf. På min fritid tycker jag om att ta hand om hemmet, trädgården och familjen. Jag är ofta i stallet med min häst, och njuter av att vara ute i naturen tillsammans med henne. Det är ett privilegium att få bo så nära naturen men ändå ha all service inom räckhåll. Vi har så mycket att vara stolta över i vår stad. Vår skärgårdsstad ska ge kvalitativ,hållbar service till alla som vistas här. De unga är viktiga, de ska ges möjlighet till utbildning och se sin framtid här. Tillsammans är vi en livskraftig helhet.

Namn: Erika Silventoinen
Födelseår: 1976
Kommun: Pargas
Hemort: Korpo, Pargas stad
Titel: Yrkeslärare, projektledare
E-post: esilventoinen76@gmail.com

Viktiga politiska frågor

Den bästa skolan

Barn och ungdomar behöver trygga rutiner och en fungerande skolmiljö. Om vi satsar på kvalitativ utbildning för alla åldrar är det en investering för framtiden.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

Vår stad har mycket som vi kan vara stolta över. En öppen dialog och samarbete gynnar oss alla. Vi ska satsa på kvalitativ och hållbar service för alla som vistas i vår skärgårdsstad. Vi ska även komma ihåg våra fyrbenta kommuninvånare genom att bevara och utveckla veterinärtjänsterna.

Läs mer i vårt valprogram ›

Klimatsmart kommun

Finland är ett av de länder som har förbundit sig till att uppnå de globala hållbarhets-målen, agenda 2030. I beslutsfattandet behöver vi lyfta fram miljö- och klimatfrågor, men det finns också mycket som vi själva kan göra genom att se över våra dagliga rutiner. Alla kan vi bidra, på ett eller annat sätt, även små gärningar har betydelse. Miljö- och klimatfrågor ska betonas och konkretiseras i skolan, på så sätt får vi på lång sikt kommunivånare, beslutsfattare och tjänstemän som gör hållbara val på ett naturligt sätt.

Läs mer i vårt valprogram ›