Eva Sederholm

29

Jag är född och uppvuxen på landsbygden i Borgå. Jag har ändå rötterna djupt i västra Lovisa var bor tillsammans med min sambo, som är egenföretagare, och våra två flickor födda 2017 och 2020 samt hund och katt.
Blev invald till Lovisa stadsfullmäktige 2017 och sitter med i grundtrygghetsnämnden, de gångna fyra åren har varit väldigt lärorika och har gett mej mycket och nu hoppas jag att jag skulle få fortsatt förtroende för att jobba för Lovisas framtid. Vi har en mycket fin och mångsidig kommun med potential för så väldigt mycket!
Till utbildningen är jag sjukskötare och jobbar på Borgå sjukhus, men för tillfället är jag hemma på vårdledigt med vår andra dotter.
På fritiden tycker jag om att spendera tid med min familj i naturen och ute i skärgården. Ett stort hus med stor trädgård sysselsätter också till stor del med tillhörande omskötsel och diverse projekt man hittar på. Olika handarbete hör också till mina stora intressen.

Namn: Eva Sederholm
Födelseår: 1992
Kommun: Lovisa
Hemort: Malmsby
Titel: Sjukskötare

Viktiga politiska frågor

Småbarnspedagogik

Med små barn hemma, och på dagis står småbarnpedagogiken mej nära hjärtat. Jag vill se en småbarnpedagogik av hög kvalitet i Lovisa som dessutom är tillgänglig för alla barn i kommunen, och att vi satsar på att ha friska utrymmen för våra barn. Jag vill också de kommande åren jobba för den öppna småbarnpedagogiken i Lovisa, för att utveckla den till sitt fulla potential, som småbarnsmamma vet jag hur stor roll den kan ha i vardagen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välskött ekonomi och näringsliv

Det har varit några ekonomiskt utmanade år i Lovisa, en stabil och bärande ekonomi är viktig för att kunna upprätthålla ett starkt servicenät i kommunen. Man måste i svåra tider kunna balansera ekonomin, men också göra investeringar nödvändiga för kommunens utveckling och tillväxt.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

Jag vill jobba för ett företagarvänligt Lovisa, stöda de företag vi har i Lovisa och locka flera nya företag till orten. Företag och arbetsplatser är livsviktiga för en kommuns tillväxt och utveckling.

Läs mer i vårt valprogram ›