Nina Sampakoski

86

"Din tid är nu! - Fritidsintressen, trygghet och välmående till våra unga."

Jag är en tvåbarns mamma, döttrar på 21 och 18 år och en hund. Har bott i Kyrkslätt i 17 år. Har jobbat i 18 år inom resebranschen varefter bytt till golfbranschen. Jobbar som bäst på Bruksgolf som verkställande direktör.

Som flerårig ordförande, styrelsemedlem och lagledare inom KyIF Handboll har jag fått en bra inblick i våra ungdomars idrottsverksamhet.

Jag är en energisk, positiv och företagsam person. I allt jag gör vill jag aktivt få resultat till stånd.

Namn: Nina Sampakoski
Födelseår: 1972
Kommun: Kyrkslätt
Hemort: Kyrkslätt
Titel: Verkställande direktör
E-post: nina.sampakoski@gmail.com
Tel: 0443597459

Viktiga politiska frågor

Idrott och motion

Vi har i Kyrkslätt otroligt fina möjligheter till olika sportgrenar. Men tyvärr har sportgrenarna inomhus problem pga för få hallar. Det kommer nu två nya, men räcker det och har föreningarna råd att köpa turer till sig? Hobbyverksamheterna ökar, det kommer nya grenar hela tiden. För att kunna ha bl.a en välmående ungdom så tycker jag att det borde satsas mera på hobbyverksamheten för dem.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ungas välmående

Många unga mår inte så bra idag, bland annat av pressen hemifrån, vännerna och sociala medierna. Många har även för höga mål på sig själv. Många ungdomar har prestationsångest. Ångesten blir bara värre när de inte har någon att prata med, dela sina tankar med. Vi behöver även svenskspråkig service med låg tröskel, hjälp innan problemen eskalerar. Ett neutralt ställe att komma till utanför skolan.

Läs mer i vårt valprogram ›