Konsta Saarela

35

"Grankulla skall värnas som självständig, ekonomiskt stabil, villastad. "

Högerliberal tvåbarnspappa, företagare/direktör inom IT och eHandel samt ekonomie magister. Bor i en av stadens gamla villor.

Jag är ursprungligen från Uleåborg och har bott i Grankulla sedan 2014. Redan då blev jag fascinerad av stadens speciella särdrag som en gammal villastad. Jag varnades: “Kom sen ihåg att Grani är ingen förort utan en småstad med allt vad det innebär.”

I fell in love.

Jag har varit med om studentpolitik och intressebevakning hela min studietid. Bland annat som RUK-kursens ordförande, delegationens ordförande och styrelsemedlem på Hankens studentkår, vice-ordförande i Gymnasistförbundet mm.

Jag är medlem i Grankulla fullmäktige 2017-2021, Ordförande för Stadsbildskommittén och ordförande för SFPs Fullmäktigegrupp.

I Helsingfors och Esbo var jag aldrig intresserad av lokalpolitik. “För mycket politik och för lite kontakt till mitt liv”, sade jag. I Grankulla är det tvärtom. Många undrar hur man orkar och hinner med allt, men svaret är enkelt:

Vi alla investerar (ofrivlligt) 17% av våra bruttoinkomster varje år på kommunens Opex och Capex. Skulle du ha motsvarande investeringar i ett börsbolag, garanterar jag att du inte missade ett enda bolagsstämma.

Utöver detta är Grankulla något alldeles speciellt med sin småskaliga arkitektur, natur, idrottsmöjligheter, skolor, tvåspråkighet mm. Varendaste ett beslut som fattas berör min och din vardag på mycket konkret sätt. Varför skulle man inte vilja vara med?

SOTE, Stadsbanan och många andra gör det utmanande att fortsätta vara Grankulla i framtiden. Vi har rätt att vara den härliga småstaden som vi är, men för det behöver vi vara extremt duktiga med vår ekonomi.

Namn: Konsta Saarela
Födelseår: 1981
Kommun: Grankulla
Hemort: Grankulla
Titel: Direktör, ekonomie magister
E-post: konsta.saarela@gmail.com
Tel: 0400250716

Viktiga politiska frågor