Ronja Kaplin

46

"Finlands natur är både vacker och nödvändig, låt oss hjälpas åt att bevara den."

Jag studerar tredje året miljö- & marinbiologi på Åbo Akademi. Är aktivt med i förningar som diskuterar högskolepolitiska ämnen. Föreningarna finns till för att hjälpa studenterna ha de bästa studieåren som möjligt.

Har alltid varit en naturälskande person och går ofta på vandringar i naturen för att få ro i själen och sinnet. Vardagen kan ofta vara stressig, men att vara ute i naturen hjälper mig ofta få perspektiv på allt.

Är född i Åbo men spenderade större delen av mitt liv i Sverige och tycker det har gett mig möjligheten att se på Finland ur ett annorlunda perspektiv.

Namn: Ronja Kaplin
Födelseår: 1996
Kommun: Åbo
Hemort: Åbo
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Klimatsmart kommun

Jag brinner mycket för ekologisk hållbarhet och vill att vi som människor både privat och i större skala har miljöns bärförmåga i åtanke. Att se till att Åbo försöker hålla sig hållbart både när det kommer till trafik, stadsplanering och utbildning.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ungas välmående

Har själv lagt märke till, under corona-pandemin, hur viktigt det är att få hjälp om man har det svårt. Att vara isolerad och känna hur studier eller arbete samlas i stora högar kan tynga ner vem som helst. Ungdomar och barn kommer att vara framtiden. Om vi inte ser till att de mår bra nu, med kommunal hjälp och lättillgängligt stöd, lär det inte förbättras med åren.

Läs mer i vårt valprogram ›

Föregångare på klimat och miljö

Eftersom jag studerar miljö- och marinbiologi har jag genom studierna fått en förståelse för hur viktig en välmående natur är för oss människor. Det är sällan man mår sämre av en fin sommardag på samma sätt som den första snön ger vissa en inre glädje. Om vi inte förstår innebörden av vårat inflytande och koldioxidnivåerna fortsätter att öka, kan detta förändras. Att hålla industrierna ansvariga och hjälpas åt till en lösning är vårt bästa val.

Läs mer i vårt valprogram ›