Tuomas Raatikainen

201

"Hur kan jag hjälpa?"

Jag är 25 år och studerar samhällsvetenskap på universitetet i Jyväskylä. Vid sidan av mina studier arbetar jag för tillfället på Yrityskylä- Företagsbyn som ansvarig handledare.
Jag är ursprungligen från Birkaland, men ser i dag Jyväskylä som mitt hem. Min fritid spenderar jag med sport, musik och vänner. Jag är också en stort fan av poesi, songlyrik och Juice Leskinen.

Namn: Tuomas Raatikainen
Födelseår: 1995
Kommun: Jyväskylä
Hemort: Jyväskylä
Titel: Kandidatexamen i samhällsvetenskap
E-post: tuomas.v.raatikainen@gmail.com
Tel: +358 504337736
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Föregångare på klimat och miljö

- 🌿 Jyväskylä som en föregångare inom hållbar utveckling!
Förutom strävandet till koldioxidneutralitet kan Jyväskylä stärka samarbetet med högskolorna för att vara en förgångare inom hållbar utveckling. Med hjälp av information och kunskap kan klimatåtgärderna vara en investering, som gynnar staden även ekonomiskt.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

- 💙 Tilläggssatsningar till mentalvården!
Tillgången till mentalvården har varit otillräcklig redan före koronakrisen. Ingen får lämnas ensam och vi behöver nya metoder för att förebygga, lindra och behandla psykiska störningar och dess konsekvenser.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

- 📈 Mer ambitiösa sysselsättningsåtgärder - ett liv efter studierna!
Jyväskylä måste vara en företagarvänlig stad, där studerande kan hitta arbete även efter sin examen. Jyväskylä behöver inte bara vara en mellanlandningstad på vägen ut i arbetslivet.

Läs mer i vårt valprogram ›