Patrik Pada

59

Fullmäktigeledamot i Korsholm. Jobbar med IT på PPP Sprl i Bryssel. Familjefar, filmfreak, nörd. Ordförande för Korsholms Gymnasiums direktion samt Korsholmsnejdens Reservister r.f.

Namn: Patrik Pada
Födelseår: 1976
Kommun: Korsholm
Hemort: Helsingby
Titel: IT-chef, företagare
E-post: patrik@pada.fi

Viktiga politiska frågor

Den bästa skolan

"Utbildning är nyckeln till framtiden!" Ett gammalt och beprövat uttryck som fungerar ännu idag. Världen förändras snabbt och vi måste göra vårt bästa för att hinna med. Vad man lärde sig i skolan förr är inte samma som man lär sig nu - och framtidens skola kommer också att vara annorlunda.

Skolorna måste göra sitt yttersta för att forma utbildningen till den kommande framtidens behov. Oavsett om det gäller batteriteknologi, programmering eller utveckling inom klimat och miljö, så måste vi se till att våra kommande generationer är med på banan i den globala marknad vi befinner oss i.

Det, om något, är värt att arbeta för!

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

Politiker skapar inga nya jobb. Jobben skapas av företagen. Det man inom politiken kan göra är att se till att företagen och företagarna har det bra i kommunen. Detta är ett långsiktigt arbete som garanterat ger lön för mödan. Korsholm är redan i nuläget en företagsvänlig kommun, men vi kan alltid göra det ännu bättre.

Jag har de senaste fyra åren suttit med i Samhällsbyggnadsnämnden och deltagit i dom satsningar som kommunen har gjort för företagarna. Våra industriområden växer och vi har goda möjligheter att bygga vidare på dessa. Det stora området för kemisk industri planeras hela tiden vidare och jag hoppas verkligen att vi kan se något förverkligande på det området inom den kommande mandatperioden!

Läs mer i vårt valprogram ›