Karita Nynäs

12

"I den bästa av världar finns ingen kö till effektiverat serviceboende och ingen mobbning förekommer i skolorna. Alla ungdomar har en meningsfull fritid och vår skärgårdsmiljö mår bra. "

Jag har alltid varit fascinerad av havet, skärgården och skogen. Vi har en liten stuga i Eugmo skärgård, där tillbringar vi all vår lediga tid. Har varit jordbrukare i över 30 år men har generationsväxlat, så nu är det vår son som sköter gården. Mitt största intresse har alltid varit våra djur. Förut var det både kor, får och hästar men nu är det bara två hundar, 6 katter och några hönor. Mina andra stora intressen är att sticka, skärgårdsliv och skogsvandringar.
Vår familj är ganska stor med 6 vuxna barn, vi har även tre barnbarn.

Namn: Karita Nynäs
Födelseår: 1960
Kommun: Larsmo
Hemort: Finnäs, Eugmo
Titel: Agrolog, ekoinspektör
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

Ungas välmående får vi inte glömma bort. I vår kommun finns det fina möjligheter för de unga som vill sporta och motionera, men alla ungdomar är inte intresserade och för dem skulle jag önska att vi kunde göra något. Till ex. en ungdomsgård med ledd verksamhet där ungdomarna fick umgås, spela musik, musicera och spela spel. Vi borde också göra något för de som inte syns, de som inte tar för sig och därför faller i skymundan.

Läs mer i vårt valprogram ›

Jämställdhet

Jämställdhet mellan kvinnor och män är en viktig sak, men vi får inte glömma bort alla andra grupper i samhället. Vi behöver jämställdhet för barn och gamla, de som har en funktionsvariation, invandrare och andra minoritetsgrupper.

Läs mer i vårt valprogram ›

Seniorvänligt samhälle

Vi blir alla äldre. Bland våra äldre så vill nog de flesta bo hemma så länge de själva kan, men när hälsotillståndet gör det svårt att stanna i det egna hemmet är det viktigt att det finns boende i den egna kommunen . Detta gäller förstås inte bara äldre, sjukdomar kan drabba vem som helst.

Läs mer i vårt valprogram ›