Kim Liljequist

76

"Gör din röst hörd – Saa äänesi kuulumaan!"

Bästa läsare,

jag är Kim Liljequist, 44 år i skrivande stund och blev medlem i SFP i Kyrkslätt i juli 2019. Egentligen skedde detta av en slump.

Fast jag alltid har varit intresserad av lokala ärenden i Kyrkslätt, så hade jag tänkt att sedan när mina barn blivit tonåringar skulle jag möjligen ansöka om medlemsskap i SFP i slutet av 2020-talet. Jag tyckte att jag, en lokal småföretagare med en 2-åring och en 5-åring hemma, förtroendeposter på Social- och Hälsovårdsministeriet, Finska Försäkringsmäklarförbundet och lite föreningsverksamhet absolut inte hade tid med mera just nu.

Situationen ändrades 2019 under riksdagsvalkampanjen. Egentligen hade jag inte tänkt göra annat än rösta, men jag hade lagt märke till att min släkting Anders Adlercreutz var en aktiv lokalpolitiker och riksdagsman med kloka åsikter. Jag ville hjälpa honom i hans kampanj och spenderade ett antal morgon och kvällar, då jag delade ut reklam på tågperronger eller i postlådor. Anders blev återvald och jag fortsatte mitt liv som förut; ännu hade jag inte politiska ambitioner.

Detta ändrades, då Jenny Snellman tillfrågade mig på sommarsemestern 2019 om jag ville komma med; SFP hade noterat min aktivitet i Anders valkampanj. Jag blev erbjuden en nämndeplats inom svenska förskoleverksamhets- och utbildningsnämnden, och som småbarnsförälder upplevde jag denna väldigt lockande. Jag ville kunna påverka mina barns vardag i dagis och skola. Jag funderade på saken över natten, frågade min sambos åsikt och tackade ja nästa morgon.

Mitt val har jag inte ångrat, det är riktigt roligt att få vara med och påverka. Jag kan påverka lokalt, ärendena är högaktuella, jag träffar mycket nya människor och det politiska beslutsfattandet är mycket intressant. Och jag har inte behövt bekymra mig över den tidsbrist jag oroade mig för; detta tar bara så mycket tid i anspråk som jag är villig att ge.

Namn: Kim Liljequist
Födelseår: 1977
Kommun: Kyrkslätt
Hemort: Obbnäs/Pippurn
Titel: Företagare, VD, ekonom, förtroendevald
E-post: kim.liljequist@kirkkonummi.fi
Tel: 050-3372555
www: https://www.kimmen.info/

Viktiga politiska frågor

Företagande och sysselsättning

Min vision är att Kyrkslätt skall aktivt locka företagare och arbetsplatser skall skapas nära hemmen. Kyrkslätts läge i Nyland ger oss potential till en lysande framtid. Kommunens dragningskraft skall utvecklas kontinuerligt, men inte på miljöns bekostnad.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

Min vision är att Kyrkslätt består av nöjda kommuninvånare. Dessa gör aktivt sin röst hörd för att tillsammans bygga upp en mångspråkig kommun, där såväl unga som äldre skall kunna känna sig trygga, vilja bo och åldras. Ingen skall lämnas ensam.

Läs mer i vårt valprogram ›

Föregångare på klimat och miljö

Min vision är att Kyrkslätt är en tvåspråkig klimatsmart kommun nära huvudstaden, och här kombineras aktivt småstadsliv med trivsamt boende i natursköna miljöer. Mångsidiga sportmöjligheter och ett meningsfullt kulturellt utbud bör finnas för människor i alla åldrar

Läs mer i vårt valprogram ›