Kasper Kannosto

688

"Investera i välmående, det betalar sig själv tillbaka. "

Jag är en ivrig tvåspråkig helsingforsare som såg möjligheten att påverka huvudstaden. Född och uppväxt i Helsingfors, med en kort sväng till Åbo för en kandidatexamen i statsvetenskap. Vice ordförande för Svensk Ungdoms internationella utskott och praktikant på Liberal International, som är en global paraplyorganisation för liberala partier.

Min barndom utspelade sig i Gräsviken, där jag spelade fotboll medan jag undrade varför grannhuset har en naziflagga i fönstret. Att spela fotboll med en mångfaldig grupp av unga lärde mig mycket om rasism. Jag lärde mig inte endast om kulturer, utan också att jag vill stå för alla och inte enbart mig själv.

Jag vill se ett Helsingfors dit alla är välkomna och har möjlighet till idrott. Jag vill se ett Helsingfors som fortsätter satsa på vårt psykiska och fysiska välmående genom att skapa kulturlokaler, idrottsinfrastruktur och som sänker på tröskeln att söka hjälp.

Namn: Kasper Kannosto
Födelseår: 1997
Kommun: Helsingfors
Hemort: Helsingfors
Titel: Praktikant, studerande
E-post: kasperkannosto@gmail.com
Tel: +358443552276
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

Finlandia-huset renoveras igen, medan köerna till mentalvårdstjänsterna växer. Vi har unga som mådde illa redan före COVID19-pandemin medan restriktionerna och permitteringarna fortsätter. Är det dags att ifrågasätta renoveringskostnaderna och investera bättre?

Psykiska störningar är vanliga hos unga. Enligt olika undersökningar lider cirka 20-25 procent av ungdomar av någon psykisk störning, vanligaste hälsoproblemet bland skolelever och unga vuxna. Ångest och depression är inte något jag vill att en endaste människa måste tvingas leva ensam med, speciellt under pandemin - Helsingfors kan bättre.

Vi måste öka finansieringen för mentalvårdstjänster, det stöder unga och ger hopp för framtiden. När ångesten skapar hotande stämning och tankar, behövs det en stödande omgivning. Vi kan inte lämna någon ensam, det finns hjälp, men den behövs nu mera än någonsin och det kräver arbete. En investering i hälsovård är en investering i välmående.

Läs mer i vårt valprogram ›

Idrott och motion

Helsingfors har potential att växa som idrottshuvudstad. Vi har stora idrottslag i flera grenar som lockar folket till läktaren för inhemska och internationella matcher. Idrott är roligt att se på och det är viktigt att vi stöder lagverksamheten på gräsrotsnivån - varifrån skulle framtidens professionella annars komma från?

Att idrotta kostar alltid pengar. Nya skor, bollar, gemensam lagklädsel, läger, resor, turneringar, allting kostar föräldrarna. Varje lag kan inte erbjuda billiga idrottsmöjligheter och varje familj kan inte bekosta barnens idrottshunger.

Helsingfors har många idrottsplaner, men flera varken värms upp eller fryses ner på vintern. Det är sorgligt att idrottsplanerna inte används på vintern för varken skridskoåkning eller annan idrott. Alla idrottsmöjligheter måste utnyttjas, speciellt under restriktionerna.

Vi kan främja barnens motion genom att stöda idrottslag och bygga bättre träningsinfrastruktur runt dom. Vi kan vara bättre på att öka stadens möjligheter till idrott året runt. Värm planen och låt lagen idrotta eller frys ner den och låt familjerna skridskoåka. Vi kan bättre.

Läs mer i vårt valprogram ›

Kultur

Staden glömde Nosturi, Virgin Oil och The Circus - I Helsingfors har vi flera festivaler, konserter, muséer och konstutställningar, men lokalerna försvinner i snabb takt. Som en aktiv kulturkund är jag medveten om vart konserter tagit plats och var man tidigare har kunnat njuta av musik. Nosturi var en hotspot för kultur, men var tvungen att fly p.g.a. Helsingfors byggstrategi. Det lovades nya utrymmen men planen sjönk ner rakt i Östersjön.

Nosturi, Virgin Oil och The Circus hade alla flera artister av varje genre som uppträdde. Nu har det försvunnit 3250 kundplatser och skattebetalare. Det finns ett behov och en stark efterfrågan för kultur. Nu är det upp till Helsingfors att komma med lösningarna. Men vad kan Helsingfors göra?

Helsingfors kan föra närmare dialog med privata företagare och bygga också lokaler för kultur, inte endast boende. Kultur främjar välmående och nu finns det chansen att fylla utrymmet som Nosturi, Virgin Oil och The Circus har lämnat tomt.

Läs mer i vårt valprogram ›