Ida-Marie Jungell

108

"Jakobstad behöver fler unga kvinnor med i politiken."

En driven och aktiv ung kvinna, bosatt i Jakobstad och brinner verkligen för att utveckla staden. Är utbildad samhällspedagog, arbetar till vardags på Citygruppen som centrum utvecklare och kvällstid som tävlingsgymnastik tränare. Är även verksamhetsledare för Jakobs Dagarna, och älskar att vara där det händer.

Namn: Ida-Marie Jungell
Födelseår: 1993
Kommun: Jakobstad
Hemort: Jakobstad
Titel: Centrumutvecklare, Tävlingsgymnastiktränare
E-post: idajungell@gmail.com
www: http://idajungell.com
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

Många ungdomar flyttar iväg för att studera, och drömmen är att de sedan ska vilja flytta hem igen. För den som inte vill flytta så finns här en hel del fina utbildningar, och bäst av allt massor arbetsmöjligheter. Det som politikerna borde se till, är att vi har tillräckligt med boende, trygga skolvägar, händelser som lockar till liv i centrum och det som gör att Jakobstad blir den stad man vill kalla hem!

Läs mer i vårt valprogram ›

Idrott och motion

Mitt hjärta brinner för idrott och kultur, evenemang i alla sorter. Idrotten i Jakobstad är en stor bidragande faktor till barnens och ungdomarnas välmående, till integration, till språksamverkan och till glädje. Vi borde satsa att alla ska ha samma möjlighet till idrott, och utveckla de idrottsplatser vi har.

Läs mer i vårt valprogram ›

Jämställdhet

I Jakobstads fullmäktige sitter endast 30% kvinnor och medelåldern är 53. Det säger väldigt mycket om våra beslutande organ, och det vill jag verkligen få en förändring på. Vi behöver fler unga kvinnor med i politiken, och om du själv inte vill ställa upp så får du gärna rösta in mig så att jag kan fortsätta jobba för att våran röst också blir hörd.

Läs mer i vårt valprogram ›