Juliane Fuchs

662

"För ett öppet, internationellt och flerspråkigt Helsingfors där alla har likadana chanser, oberoende av bakgrund eller modersmål. "

Jag är en nyfiken och engagerad designer, projektkoordinator och researcher med en passion för politik, samhällsfrågor, idrott och Norden.

Genom ett studentutbyte kom jag 2017 för första gången till Finland och Helsingfors - och trivdes genast otroligt mycket och kände mig väldigt hemma här. Det stod snart klart för mig att jag vill återvända till Helsingfors efter mitt Diplom i Tyskland 2019. Efter en lång tid av längta flyttade jag i Juli 2020 äntligen tillbaka till Helsingfors - och nu vill jag ta chansen att göra Helsingfors ännu mer trivsamt och hållbart genom min insats inom kommunalpolitiken.

Jag vill jobba för ett öppet, internationellt och flerspråkigt Helsingfors där alla har likadana chanser, oberoende av bakgrund eller modersmål. Möjligheterna att delta i beslutsprocesser och påverka stadens utveckling borde vara flera och enklare. Miljövänliga transportmedel såsom kollektivtrafik eller cykelinfrastruktur ska prioriteras och utvecklas för att göra Helsingfors till en mer klimatsmart kommun.

Jag har en bakgrund inom tjänstedesign och innovation inom den offentliga sektorn och har t.ex. jobbat som tjänstedesigner för Freiburgs stad i Tyskland, för en tankesmedja och en strategiutvecklingsagentur. Nu jobbar jag som frilansare med temat somt.ex. smarta städer, urban utveckling och medskapande.

Jag är en idrottsmänniska och håller på med tyngdlyftning, löpning, skidåkning, (vinter-)simning och cykling, tidigare spelade jag också fotboll för PK 35 Vantaa. I min tyngdlyftningsförening Helsingin Herakles engagerar jag mig också i styrelsen.

Namn: Juliane Fuchs
Födelseår: 1997
Kommun: Helsingfors
Hemort: Helsingfors / Tölö
Titel: Designer, Frilansere
Medlem i :

Viktiga politiska frågor