Julia Sunabacka

36

"Med sammarbete skapar den bästa platsen att bo på"

Uppväxt i Jakobstad, bor i Oravais sedan 2017. Utbildad Merkonom, jobbar som kundrådgivare. Jag tar gärna på mig nya utmaningar, gillar när jag ser resultat och att saker går framåt. Jag är handlingens kvinna, som gärna säger min åsikt.
På fritiden kopplar jag av i skogen med hundarna eller i stallet. Gillar även motion i många former.
Trivs bäst på landsbygden och är mån om att vi ska se till så den fortsätter att vara bästa platsen på jorden och till det behövs det att vi är eniga och jobbar med varandra.

Det jag vill jobba för är utbildning och attraktiva arbetsplatser, välmående kommuninvånare, speciellt ungas välmående, en enig kommun, kommunens ekonomi och vägarnas skick.

Namn: Julia Sunabacka
Födelseår: 1992
Kommun: Vörå
Hemort: Oravais
Titel: Merkonom
E-post: julia.sunabacka@gmail.com
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Den bästa skolan

Alla barn ska ha en lokal, trygg skola att gå i oberoende var de bor. Vi ska fortsätta jobba emot mobbning och vi ska se till så inomhusluften håller god kvalité. Vi borde även se över skolvägarna så det är tryggt för barnen att ta sig till skolan.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

Service ska finnas inom räckhåll för alla oberoende i vilken del av kommunen man bor. Rådgivings-, och stödtjänster ska finnas tillräckligt för alla som behöver dem och möjlighet att få använda sitt modersmål. Dessutom ska det finnas fritidsaktiviteter för olika åldersgrupper och intressen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

Jag vill jobba för att få företagare att trivas i kommunen och att det ska finnas attraktiva arbetsplatser för invånarna och även så nya invånare vill flytta hit. Sysselsättningen ska hållas hög.

Läs mer i vårt valprogram ›