Joanna Von Hertzen-Nyberg

15

"Grankulla kan vara ett modellsamhälle och en förebild för andra kommuner"

Inför beslutet att ställa upp i kommunalvalet blev jag ställd tre frågor: Varför ställer jag upp? Vad kan jag? Vad brinner jag för? Här försöker jag besvara dem.

Varför ställer jag upp?

Jag är Joanna – ursprungligen helsingforsare. Vår familj är en typisk familj med mamma, pappa barn på 4 och 6 år och vi har bott I Grankulla i snart tre år. I ”stan” saknade vi en egen gård och friheten att kunna vara mera utomhus utan att behöva klä på barnen tio lager kläder och vi drömde om att förenkla vardagen samtidigt som vi ville förgylla den. Efter ett par års letande och efter att ha bekantat oss med olika områden, bestämde jag mig för att göra en enkel plus minus lista för att kartlägga de saker som är viktiga för oss och vilket område som har de saker som skulle ge oss mera kvalitetstid tillsammans. Grankulla uppfyllde alla kriterierna (svensk service, mångsidiga hobbymöjligheter, bra skolor, fungerande infrastruktur, kulturliv) och lite till, och det klarnade fort att det här var platsen dit vi skulle flytta. Nu när vi har bott i Grani i snart tre år och vårt äldsta barn ska börja skolan i höst, känns det viktigt att satsa på att Grankulla ska fortsätta vara lika unikt och attraktivt för familjer också i framtiden. Vi trivs jättebra, och för att Grankulla ska fortsätta att vara ett modellsamhälle för andra kommuner vill jag ställa upp i kommunalvalet.

Vad kan jag?

Jag har en ekonombakgrund, och jag har jobbat i 12 år i läkemedelsbranschen med olika uppgifter inom flera olika terapiområden. Den erfarenheten gör att jag känner väldigt bra till hur hälsovården fungerar både i praktiken och i teorin, och jag har jobbat med stora frågor som prissättning av mediciner och vacciner samt offentlig upphandling.

Vad brinner jag för?

Läs vidare på valtemana

Namn: Joanna Von Hertzen-Nyberg
Födelseår: 1984
Kommun: Grankulla
Hemort: Grankulla
Titel: Kommersiell chef
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Välmående kommuninvånare

Trygghet i samhället; genom strukturella beslut kan vi styra samhället i rätt riktning

Exempelvis kunde Grankulla inom hälsovården satsa på att accelerera vaccineringen av riskgrupperna genom temporära insatser. På så vis skulle man skydda både riskgrupperna men också skolbarnen och ungdomarna, som även de behöver få återgå till ett normalt liv.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ungas välmående

Satsa på nästa generation; så att barn och ungdomar har de bästa möjliga förutsättningarna i Grankulla

Vi har levt i över ett år med pandemin, och ett år är väldigt lång tid i en ung människas liv. Vi förstår säkert alla att de djupgående konsekvenserna som pandemin har haft sträcker sig längre än risken för att drabbas av sjukdomen. Mental ohälsa och sociala problem som konsekvens av pandemin måste tacklas innan de blir verkliga problem som påverkar framtiden.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

Stöda företagarna och företagsamhet i Grankulla

I Grani finns många fina småföretag. Inom kommunen bör vi jobba för att ha flera olika typer av företag, men samtidigt värna om det vi har. Vi har ett fungerande centrum. Staden kunde göra mer, och till exempel bidra med ytterligare infrastruktur, ekonomiskt stöd och liknande. Såhär skapar vi en positiv spiral. Graniborna stöder helt säkert våra egna företag. Köpkraften har vi, men staden måste se till att värna om sina småföretag så att företagen också vill stanna i Grani. Tänk att vi förlorat Granibornas favoritkafé bara för att man inte hittat nya utrymmen! Inte ska vi väl behöva åka till Esbo eller Helsingfors för att ingenting längre finns i Grani?

Läs mer i vårt valprogram ›