Linnéa Henriksson

23

"Jag tror på kommunen."

Jag har varit politiskt aktiv nästan hela mitt liv, på olika sätt under olika tider. Jag är uppvuxen i Pargas och den första gången jag ställde upp i kommunalvalet var 1996, då i Pargas. Under perioden 1996-2000 satt jag i social- och hälsovårdsnämnden i Pargas. Åren 1997-2000 var jag förbundssekreterare för Svensk Ungdom. År 2005 flyttade vi till Ekenäs, efter nästan sex år i Sverige. År 2008 ställde jag upp i kommunalvalet, inför bildandet av Raseborg. Sedan dess har jag varit fullmäktigeledamot, medlem i stadsstyrelsen, ordförande för personalsektionen och del annat, men inte allting på samma gång. Sedan oktober 2019 är jag fullmäktiges ordförande.

Jag är anställd vid Åbo Akademi, där jag undervisar i offentlig förvaltning och forskar i kommuner. Jag är gift, har tre barn och bor i Gammelboda.

Jag tror på kommunen. Kommuner är ju både myndighet, serviceproducent, beslutsfattande organisation och gemenskap mellan människor. Det betyder att jag tror att människor mår bra i miljöer där de känner samhörighet med dem de regelbundet möter och att beslut skall fattas så nära som möjligt.

Namn: Linnéa Henriksson
Födelseår: 1977
Kommun: Raseborg
Hemort: Raseborg (Ekenäs)
Titel: Forskare, lärare
E-post: linnea.henriksson@iki.fi
www: https://www.linneahenriksson.fi

Viktiga politiska frågor

Fungerande infrastruktur

En smidig vardag ger ett gott liv. Service behöver vara lättillgänglig, både fysiskt och digitalt. Man måste kunna bygga och bo också utanför tätortsområden.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

Kommunen är en gemenskap mellan människor. En av kommunens största resurser är aktiva invånare. Den infrastruktur som styr kommunens umgänge med föreningar, organisationer, privatpersoner och företag skall fungera tydligt och klart.

Läs mer i vårt valprogram ›