Helena Paimela

84

"Elinvoimainen, esteetön / saavutettava, turvallinen kunta kaikille!"

Kirkkonummelle muutin joulukuussa 2014 lähisukulaisteni houkuttelemana 43 vuoden Espoon Haukilahdessa, asumisen jälkeen.

Työurani olen tehnyt julkisen arkkitehtuurin alalla. Koulutukseltani olen TaM, TaiK/Tyms/sis.arkitehti.

Haluan olla laaja-alaisen esteettömyyden ja saavutettavuuden asiantuntemuksellani vaikuttamassa ja huolehtimassa, että esteettömyyteen ja saavutettavuuteen liittyvät asiat huomioidaan oikea-aikaisesti kunnallisissa päätöksien teoissa. Sydäntäni lähellä ovat ensisijaisesti vanhukset, vammaiset, liikunta- ja toimintarajoitteiset sekä kulttuuri ja luonto.

Kuntapoliittista kokemusta ja asiantuntemusta eri sektoreilta on kertynyt Espoosta yli 10:n ja seurakunnallisista luottamustoimista yli 20:n vuoden ajalta. Aktiivisena olen ehtinyt olla monessa mukana.

Olen saanut mm. Espoon kaupungin kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän allekirjoittaman Kunniakirjan vuoden esteetön teko kilpailussa 2016 Yritykset ja yhteisöt –sarjassa maininnalla: ”Helena Paimela tekee pyyteettömästi työtä vammaisten hyväksi ja esteettömän maailman puolesta. Visionääri, jolla on selkeitä näkemyksiä ja runsaasti parannusehdotuksia. Espoon vammaisneuvoston Rakennetaan Kaikille –työryhmän jäsen".

Näinä yli kuuden vuoden Kirkkonummella asumisen aikana olen tavallisena kuntalaisena tutustunut mm. piknikretkilläni ainutlaatuisen, inspiroivan ja luonnonkauniin kotikuntani eri kolkkiin, höpötellyt ihmisten kanssa, huomannut kehittämisen kohteita erityisesti ikääntyvien, vammaisten ja liikunta- ja toimintarajoitteisten saroilla.

Kiinnostus kunnallispolitiikkaan alkoi jälleen kasvaa niin paljon, että minut äidinkieleltäni suomenkielisenä hyväksyttiin kaksikieliseen Ruotsalaiseen kansanpuolueeseen. Miksi sfp/rkp? Siksi, että puolueen liberaaliset arvot ovat lähimpänä arvojani ja puolue on lähellä kaikkia kuntalaisia läpi elämän.

Visioni: Elinvoimainen - esteetön/saavutettava - turvallinen kunta kaikille ❣

Namn: Helena Paimela
Födelseår: 1949
Kommun: Kyrkslätt
Hemort: kuntakeskus
Titel: TaM, eläkeläinen

Viktiga politiska frågor