Tarja Häll

73

"Familj-sysselsättning-kommuns service-ungdomar o åldringar-natur o miljön-hälsovård-fred mm.-de och vi alla, är viktiga frågor ! "

Är gift har familj två vuxna barn, erfaren kommunspolitiker kandiderar nionde gången.
Jobbat som kontorist, bokförare, redåvisningschéf, ekonomiadminstratör med över 40 års arbetserfarenhet. Tycker om att vandra i natur, olika motions och traditions kurser t.ex plocka svamp, göra bondost, baka karelska piroger mm. Olika föreningsliv är viktig t.ex Martha, Folkhälsan, Ungdomsförening mm. är roligt att samarbeta med andra människor o tycker om utmaningar.

Namn: Tarja Häll
Födelseår: 1960
Kommun: Pedersöre
Hemort: Lappfors, Pedersöre
Titel: Ekonomiadministratör/Taloushallinto
E-post: tarja.hall@pedersore.fi
Tel: 0400966755

Viktiga politiska frågor

Välmående kommuninvånare

Det är viktig att alla kommuninvånare mår bra, har bra dagvård, skolor och sysselsättning även åldringsvård och fungerande hälsovård viktiga. Man skall utveckla och sköta om hela Pedersöre.

Det är viktig att ekonomin och näringslivet följs och sköts bra så att ekonomiska balansen mot utgifter hålls i balans, och att alla företagare har möjligheter att etablera sig på nejden.

Läs mer i vårt valprogram ›

Den bästa skolan

Pedersöre skall följa med i tiden och även förnya sina skolor så att vi har moderna arbetsredskap och friska utrum att studera med.

Läs mer i vårt valprogram ›

Kultur

Det är viktig att Pedersöre satsar i kultur, detta förenar Pedersörebor och skapar olika form av aktiviteter som även förenar olika ålder och ger mening och sammanhållning mellan invånare.

Läs mer i vårt valprogram ›