Gun Granlund

24

"För ett välmående, utbildningsvänligt, inkluderande, hållbart, innovativt och företagarvänligt Närpes, där både tätort och glesbygd lever och utvecklas!"

I mitt yrkesliv i Vörå arbetade jag med ungdomar, som lärare i engelska och tyska. Att vara lärare var en givande och rolig tid, men nu har jag vant mig vid livet som pensionär på min födelseort Närpes. Under åren i Vörå var jag också engagerad i kommunpolitiken - i fullmäktige, styrelse och nämnder och också regionalt i Söfuk och sjukvårdsdistriktet. 2017 blev jag invald i Närpes stadsfullmäktige, där jag nu är första viceordförande. Att förbättra samhället brinner jag fortfarande för!

Jag har ingen egen familj och därför har mina syskon och föräldrar alltid varit viktiga för mig, liksom mina vänner. Efter pensioneringen har jag bättre kunnat hjälpa mina föräldrar och min handikappade bror.

Jag är intresserad av finskt glas och porslin och mina samlingar riskerar att överta allt större utrymme, eftersom utflykterna till loppisar, antikaffärer och antikmässor i vanliga fall är många. Jag gillar att resa, men också att vistas på sommarstugan i Nämpnäs. Ett trevligt teaterbesök, en god bok eller att sjunga med kören ger livskvalitet.

Namn: Gun Granlund
Födelseår: 1954
Kommun: Närpes
Hemort: Närpes
Titel: Pensionerad språklärare
E-post: gkgranlund@gmail.com
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Den bästa skolan

Jag vill arbeta för en högklassig utbildning i inspirerande lärmiljöer i våra skolor, där också elevernas välmående betonas. För detta krävs att resurserna hålls på hög nivå.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

När social- och hälsovården övertas av välfärdsområdet blir det viktigt att kommunen satsar på det förebyggande arbetet för att trygga invånarnas välmående, genom t.ex. trygga boendemiljöer, större delaktighet och mångsidiga fritidssysselsättningar.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välskött ekonomi och näringsliv

Jag vill fortsätta att främja den positiva utvecklingen för vår stad genom att skapa goda verksamhetsförutsättningar för företagande och genom att hålla stadens ekonomi i gott skick.

Läs mer i vårt valprogram ›