Anne Eriksson

23

"Livskraft med rätt beslut. "

Är en aktiv frilufstmänniska och jobbar som universitetslärare i farmaci vid Åbo Akademi. Mina tre vuxna söner, mina två katter och sommarstugan i Våno är kära och viktiga element i mitt liv.

Jag älskar Pargas och är glad över att jag för 25 år sedan valde att flytta hit från Åbo med min familj. Under den senaste valperioden har jag suttit i revisionsnämnden, vilket har varit en utmärkt utsiktspost för att se Pargas´ekonomiska realiteter. Jag vill jobba för att Pargas - denna riktiga lilla stad - ska blomstra och vara en livskraftig kommun där vi alla ska kunna trivas och känna oss trygga men till ett rimligt pris för oss skattebetalare.

Namn: Anne Eriksson
Födelseår: 1964
Kommun: Pargas
Hemort: Pargas
Titel: universitetslärare, FM
E-post: anne1407eson@gmail.com
Tel: 040 7774493
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Välskött ekonomi och näringsliv

En väslkött ekonomi skapar förutsättningar för att allting annat också fungerar i staden. Dock kan varje kommuninvånare också bidra till att främja ekonomin genom att använda lokala företag och främja sitt eget välbefinnande. En livskraftig kommun har också livkraftiga invånare.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välskött ekonomi och näringsliv

Är själv en pendlare och föredrar att använda buss. Vi har idag bra bussförbindelser till Åbo - eller egentligen till hela världen. Från Pargasbussen kan man byta till bussar som för en vidare till hamnen eller Vanda flygfält och därifrån vidare i princip vart som helst. Hoppas också att expressbussen, som nu testats, kan få fortsätta. Att på ca 20 min komma in till Åbo med buss är helt fantastiskt. Väntar också på den dagen då Pargasleden är byggd och igång, den försnabbar resan mellan Pargas och Åbo ytterligare.

Läs mer i vårt valprogram ›

Idrott och motion

Pargas har ett fantastiskt utbud av idrott och motion och detta ska vi förvalta väl och ge möjligheter till att utveckla. Förutom idrottsföreningarna erbjuder också Skärgårdens kombi mångsidiga möjligheter till att idka ledd motionsverksamhet. Detta främjar hälsa på ett brett plan och har ett stort värde för en livskraftig kommun. Jag drömmer också om att vi kunde utveckla de vandringsleder vi har i Pargas så att vi fick en tillräckligt lång och enhetlig vandringsled genom skog och mark i vår vackra natur.

Läs mer i vårt valprogram ›