Ella Roos

54

"Sibbo - En trygg och modern kommun att lära sig och växa upp i."

Jag är 20 år och har bott i Sibbo sedan 2010. Jag blev student från Sibbo gymnasium 2020 och jobbar för tillfället som barnskötare. Jag har ett stort intresse för samhälleliga frågor och har planer på att studera samhällsvetenskaper i framtiden.

Jag har även bott i Helsingfors men i Sibbo finns allt det jag önskar av min hemkommun. Det är lätt att ta sig till alla platser, såväl på ett besök in till stan som på en båttur ut i skärgården. Här finns all den service som behövs i vardagen och oftast blir man även betjänad på svenska. I Sibbo finns det också utrymme att vara sig själv.

Namn: Ella Roos
Födelseår: 2001
Kommun: Sibbo
Hemort: Sibbo
Titel: Studerande

Viktiga politiska frågor

Klimatsmart kommun

Att arbeta för en hållbar framtid är något som berör oss alla och börjar med våra egna gärningar.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ungas välmående

Jag vill arbeta för att Sibbo i framtiden är en välkomnande och attraktiv modern kommun, även för de unga. För att göra det bör vi satsa på utbildning och på att Sibbo skulle erbjuda mera mångsidiga studiemöjligheter. För att öka barn och ungdomars trivsel kunde här finnas flera trivsamma platser för de unga att umgås på. Fastän det finns mycket natur i Sibbo bör vi försäkra oss om att det finns tillräckligt med lättillgängliga allmänna utrymmen i naturen, såsom motionsleder och en allmän simstrand.

Läs mer i vårt valprogram ›