Elisabeth Henriksson

78

"Mår du bra så mår jag bra!"

Jag heter Elisabeth Henriksson är gift och är mamma till 2 vuxna barn. Jag är glad och positiv och tycker om att hjälpa andra. Jag bor i Sundom och har mitt företag inne i Vasa. Sundom är landsbygden i Vasa, en fantastisk plats som bör få bevaras på bästa möjliga sätt! Service i närmiljön för både ung som gammal är viktig.
En av människans grund behov är att känna sig behövd. Det händer mycket i kroppen i ett människomöte! Jag är en föreningsmänniska . I föreningslivet lär man sig otroligt mycket och kan utvecklas i många olika avseenden. Just nu är jag ordförande för Sundom ungdomsförening r.f. och jag jobbar aktivt för att människan ska må bra. Tredje sektorn är otroligt viktigt för att samhället ska kunna verka och må bra, det är mycket viktigt att de resurser som finns i dessa frivilliga aktiva människor, även får uppskattning! Mycket tas idag som självklart.
Företagare har jag varit i 30 år, här har jag sett att yrkes skolestuderande behöver komma ut i yrkeslivet för att få en god grund och inblick i yrkesvardagen. Tröskeln sänks när studeranden får komma ut i arbetslivet och bekanta sig med företagaren. Hur viktigt tycker DU att denna del är? Vad är det värt, att vi företagare hjälper samhället i att lära ut en del av yrket? Ska det gå på talko kraft? Förhoppningsvis blir steget till att själv bli företagare lägre, och ungdomen vågar tro på sina drömmar om att leda sitt eget företag.

Namn: Elisabeth Henriksson
Födelseår: 1971
Kommun: Vasa
Hemort: Sundom, Vasa
Titel: Företagare Yrittäjä Entrepreneur
E-post: feminette@kolumbus.fi
www: https://feminette.fi

Viktiga politiska frågor

Företagande och sysselsättning

I Vasa har vi ett starkt företagande i många olika kategorier. För att hålla uppe standarden bör vi hjälpa unga människor att tro på sina drömmar och ge dom möjlighet att utvecklas! Sysselsättning är A och O för att människan ska kunna känna sig behövd.

Läs mer i vårt valprogram ›

Välmående kommuninvånare

Som mental tränare har jag jobbat en del med grunden i hur vi kan må bättre. Vi behöver trygghet, kärlek, arbete och mat på vårt bord. Men mycket mer behövs: socialt umgänge är en viktig del och fysisk aktivitet. Att känna samhörighet är en stor del i vårt välmående, att känna sig behövd. Här finns det hela tiden möjlighet att utveckla.
Skolcoacher har en viktig roll i skolan, eller andra vuxna personer som är extra ögon där ungdomar rör sig, det bör vi satsa mera på. Det är förebyggande!
Att sprida kunskap om HUR vi kan hjälpa oss själva med att ta ansvar för vårt välmående , är en viktig bit i samhället.
Ti arbeit i laag o kommunikation, då kommer vi en bra bit på vägen!

Läs mer i vårt valprogram ›