Patrik Ek

10

Jag är 33 år född och uppvuxen i Munsala. Nu bor jag i Oravais med min sambo och vår 3-åriga dotter. Vi byggde hus och flyttade hit 2018.

Jag är utbildad maskiningenjör och arbetar med robotprogrammering samt maskinkonstruktion. Jag har även grundexamen inom lantbruksbranschen och som pälsdjursuppfödare.

På fritiden är jag aktiv inom brandkåren, samt jagar och är ute i naturen med familjen då tillfälle ges.

Namn: Patrik Ek
Födelseår: 1987
Kommun: Vörå
Hemort: Oravais
Titel: Maskiningenjör
E-post: patrikek@multi.fi
Tel: 050 533 8191

Viktiga politiska frågor

Välmående kommuninvånare

Fritidsaktiviteter och föreningsverksamheter bör stödas för alla åldrar, till exempel vandringsleder, gym, skidspår, kultur.

En livsviktig fungerande service är räddningsväsendet (brandkår, förstadelvård) som idag finns i alla kommundelar. Vi behöver även i fortsättningen arbeta för att den här servicen ska finnas kvar och utvecklas, för det här behövs aktiva brandmän och satsningar på juniorverksamheten.

Läs mer i vårt valprogram ›

Boende och byggande

Tillräckligt utbud av intressanta tomter, med tillhörande kommunalteknik, för byggande av egnahemshus. För inflyttning är det även viktigt med hyresbostäder i bra skick. En god servicenivå, till exempel dagvård, skola och vägarnas skick, för att locka invånare till kommunen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Företagande och sysselsättning

Kommunen ska arbeta för att locka företagare och genom det öka arbetsplatser. Viktigt att locka också mindre företag med exempelvis företagscenter för nätverkande och gemenskap. Vägarna bör vara i bra skick så vi kan pendla och varor transporteras smidigt mellan orterna.

Läs mer i vårt valprogram ›