Christopher Langinauer

22

"Hemkommunens trivsel utgörs av trygghet, välmående barn och ungdomar samt av närheten till en ren natur. "

Hej,

Jag är Christopher "Criffe" Langinauer, 34 år gammal ekonom (Hanken) som jobbar som branschchef på Hilti Finland. Min familj består av fru, dotter (2 år) och hund.

Under mina snart 10 år i arbetslivet har jag bott och jobbat 3 år utomlands och lärt mig uppskatta Finland på ett helt nytt sätt. Vår välfärdsmodell, vårt skolsystem och vår natur är unika i världen. Men det finns också mycket utrymme för förbättring, speciellt vad gäller attityder och värderingar, men också rent ekonomiska (främjandet av företagande) och miljömässiga (rengöring av Östersjön) förändringar behövs.

Jag lovar att stå för barnfamiljer, ungdom, natur, tvåspråkighet, företagsamhet och sysselsättning. Om du känner för samma teman så rösta på mig.

Mvh,

Christopher

Namn: Christopher Langinauer
Födelseår: 1986
Kommun: Grankulla
Hemort: Grankulla
Titel: Ekon. mag.

Viktiga politiska frågor

Världens barnvänligaste land

Då vi redan är världens lyckligaste land (och stad) tycker jag att nästa mål borde vara att bli världens barnvänligaste land.

Läs mer i vårt valprogram ›

Föregångare på klimat och miljö

Framtidens innovationer och teknologi kommer att vara allt mera klimatsmarta. Därför tycker jag att vi måste vara föregångare när det gäller innovation som stöder klimatförbättringar.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ungas välmående

En välmående ungdom skapar ett välmående samhälle. Vi måste prioritera ungas välmående genom att fortsätta erbjuda ett brett utbud av ungdomsverksamhet och tjänster.

Läs mer i vårt valprogram ›