Nicolina Blomander

241

"Ungdomen- Framtidens Finland"

Andra års studerande i Borgå gymnasium. Har sedan 2019 varit förtroendevald i Borgå ungdomsfullmäktige där jag sitter som översättare, representant i stadsutvecklingsnämnden och suppleant i svenska utbildningssektionen. Sitter även som suppleant i Svensk Ungdom Nyland. Jag tycker om att vara kreativ och sysslar mycket med att måla och rita på min fritid.

Namn: Nicolina Blomander
Födelseår: 2003
Kommun: Borgå
Hemort: Borgå
Titel: gymnasiestuderande
E-post: blomander.nicolina@gmail.com
Tel: 040 1475522
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Ungas välmående

Med tanke på att jag själv är ungdom och ser hur människor i min ålder mår så känns det viktigt för mig att trygga vårt välmående. Allt flera ungdomar berättar att de känner sig stressade och det är inte hälsosamt att känna sig sönderbränd som 17 åring. Ungdomarna behöver hjälp som de inte alltid är beredda att be om själva.

Läs mer i vårt valprogram ›

Jämställdhet

Det behövs jämställdhet på alla platser i vårt land. Vi har kommit en lång väg men har ännu långt kvar. Jag önskar att varje människa skall känna sig välkommen oavsett kön, ras, sexualitet, ålder o.s.v. Människor skall alla bli behandlade lika för att vi i Finland skall ha en välmående befolkning.

Läs mer i vårt valprogram ›

Småbarnspedagogik

Det är viktigt att barn växer upp i en trygg och säger miljö. Barn är bland dom mest utsatta i samhället och det är viktigt att man tar hand om dem. Aktivt diskuterande mellan beslutsfattare, arbetare och vårdnadshavare kan man effektivast försäkra sig om att barnen får det de behöver.

Läs mer i vårt valprogram ›