Denise Björn-Lindell

93

"Jakobstad - staden för alla"

Till min förvåning kan jag numera titulera mig pensionerad journalist. Åren då jag bevakade det kommunalpolitiska skeendet i Jakobstad gick snabbt. Jag kände att jag inte var klar med kommunalpolitik när jag stängde redaktionens dörr för sista gången.
Den senaste mandatperioden har jag varit ordinarie medlem i tekniska nämnden och i direktionen för Jakobstads vatten samt suttit många gånger som ersättare i stadsfullmäktige.
Speciellt glad är jag över mitt initiativ att bygga en skatepark i Jakobstad. När pengarna inte hittades i tekniska nämndens budget bad jag dåvarande stadsdirektör Stenman att ansöka om extern finansiering. Regionförvaltningsverket beviljade staden 40 000 euro vilket var välkomna pengar.
En person jag beundrar är Georg Hannus. Han har grundat föreningen Jakobstads åldringsvänner som erbjuder äldre bland annat bekvämt serviceboende. En viktig del av verksamhetens pengar kommer från Hötorgsloppiset där jag frivilligarbetare i snart sex år.
Jag tycker om att leva sommarstugeliv och att vandra i skog och mark. Naturen och skärgården i Jakobstad är makalös och det gläder mig att folk under pandemin hittat till de många vandringslederna.
Min familj består av man, tre barn och sju barnbarn samt min 90-åriga mamma. När vi alla är samlade är livet som bäst.

Namn: Denise Björn-Lindell
Födelseår: 1954
Kommun: Jakobstad
Hemort: Jakobstad
Titel: Pensionerad journalist
E-post: dlindellbjorn@gmail.com
Medlem i :

Viktiga politiska frågor

Företagande och sysselsättning

Genom aktiv detaljplanering skapar vi trygga och trivsamma boendemiljöer och fungerande industri- och företagsområden.
Det är grunden för tillväxt i både invånarantal och arbetstillfällen.

Läs mer i vårt valprogram ›

Seniorvänligt samhälle

Våra äldre har rätt till trygg ålderdom vilket garanteras genom service i hemmet men också genom att erbjuda olika former av boende som motsvarar deras behov.

Läs mer i vårt valprogram ›

Den bästa skolan

Våra barn är betjänta av friska och sunda skolbyggnader. Här har Jakobstad förtjänstfullt byggt nya, friska daghem och skolbyggnader. Skolmaten ska naturligtvis vara näringsrik och välsmakande. Undervisningen sköts av professionella, empatiska och kunniga pedagoger för att barnen ska få den bäst möjliga starten för fortsatt utbildning.

Läs mer i vårt valprogram ›