Anna Björkskog

3

"Hela Larsmos kandidat - kunnig, ärlig, drivande och ödmjuk"

Jag bor i Bosund tillsammans med min man, våra barn och vår hund Rut. Jag är utbildad tradenom och arbetar sedan 12 år som bokförare på Snellmans. Jag gillar att motionera och styrketränar flera gånger i veckan. Utöver det blir det lugna hundpromenader. Somrarna tillbringar jag ute till havs på skäre, eller lufsande till skogs efter någon vandringsled eller så plockar jag bär och svamp.

Namn: Anna Björkskog
Födelseår: 1979
Kommun: Larsmo
Hemort: Larsmo
Titel: Bokförare
E-post: anna.bjorkskog@larsmo.fi
Tel: 0447966295

Viktiga politiska frågor

Seniorvänligt samhälle

De äldre har byggt upp vårt samhälle och skapat grunderna för vår välfärd. Vi får aldrig glömma det. Ingen blir yngre med åren och vi går alla åt samma håll. Om man inte själv är gammal, kanske man tar hand om sina föräldrar eller mor- och far föräldrar som börjar bli till åren. Det är viktigt att vi kan erbjuda de äldre bra och tryggt boende. I Larsmo kunde ett till åldringscenter finnas och flera serniorboenden borde byggas, speciellt i norra delen av kommunen. Det är viktigt att de äldre får god hälsovård på sitt eget modersmål.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ungas välmående

Jag brinner för våra ungdomar, som är vår framtid. Alla ungdomar har rätt att må bra, och vi måste bli bättre på att erbjuda tidigt stöd i skolorna för att eliminera psykisk ohälsa samt motverka mobbning. Ungdomar måste ha vettiga fritidssysselsättningar så att de inte behöver hänga vid by butikens entre. Jag önskar det kunde finnas en ungdomslokal i Larsmo där det skulle finnas något att göra som passar alla. Det får inte prutas mera i skolorna på timresurserna.

Läs mer i vårt valprogram ›

Idrott och motion

Det bästa för hälsan är frisk luft och rörelseglädje. Det har satsats mycket på Idrottsparken vid Holm. Jag önskar att vi fortsätter satsa på idrott och motion även i framtiden. Min högsta önskan är en ishall till Idrottsparken och det kommer jag fortsätta att arbeta för.

Läs mer i vårt valprogram ›