Alexandra Nivukoski

98

"Jag vill jobba för välmående, glada och friska invånare som tillsammans skapar ett livskraftigt Vasa!"

Mitt namn är Alexandra Nivukoski och jag är född och uppvuxen i Vasa. År 2017 utexaminerades jag från Yrkeshögskola Novia som tradenom med inriktningen internationell handel. Under min studietid utförde jag min praktik genom att spendera sex månader i Thailand och två veckor efter jag blev klar med studierna åkte jag tillsammans med min sambo på mitt livs äventyr när vi lämnade Finland för att upptäcka Australien och sju andra länder under drygt ett års tid. Med andra ord är ett av mina största intressen att resa och upptäcka världen.

Hela min uppväxt har präglats av olika former av musik, dans och idrott. Efter 16 år på fotbollsplanen nöjer jag mig i dagsläget med att delta i olika gruppledda timmar på gymmet. Sommartid vistas jag helst utomhus och under de senaste åren har jag hunnit samla en hel del kilometrar längs med Vasas strandpromenader.

Jag ställer upp i kommunalvalet för att jag tycker om att utveckla och förbättra min omgivning, samtidigt som jag gillar att utmana mig själv. Mina främsta värderingar i livet är respekt, kommunikation och att ha roligt, vilket jag vill ta med mig i den politiska världen. Även om det finns många politiska frågor som intresserar mig har jag valt att fokusera på de områden som jag känner att jag brinner för mest: idrott och motion, kultur och välmående kommuninvånare.

Namn: Alexandra Nivukoski
Födelseår: 1994
Kommun: Vasa
Hemort: Sundom, Vasa
Titel: Tradenom / Kundansvarig
E-post: anivukoski@me.com
Medlem i :

Viktiga politiska frågor