Linda Ahlblad

641

"Ja till välbefinnande, närnatur, kultur, Centralparken och Helsingfors-Malm flygplats. Nej till ful arkitektur, korruption och tjänstemannastyrning."

Jag är ersättare i Helsingfors stadsfullmäktige och i stadens revisionsnämnd, verkställande direktör och svensk översättare på Pauhu Ab samt ordförande vid direktionen för Minervaskolan och för Kites ⁠–⁠ Finlands språkkluster. Jag är även styrelsemedlem vid Finlands språktjänstföretag (SKY), medlem i Finlands översättar- och tolkförbund (FÖTF), skattmästare för SFP i Tölö och styrelsemedlem i SFP:s kretsstyrelse i Helsingfors.

Jag föddes på Kvinnokliniken i Helsingfors den 12 januari 1978 och växte upp i Ulrikasborg. Jag skrev studenten från Svenska normallyceum år 1996 och har studerat svensk översättning, allmän språkvetenskap och språkteknologi vid Helsingfors universitet samt upplevelseturism vid Länsi-Lapin ammatti-instituutti i Muonio.

Jag bor i Främre Tölö med min man, tre barn i sex- till elvaårsåldern och en dvärgschnauzer. Min familj är tvåspråkig (finska och svenska) och våra barn går i svenskt lågstadium och svensk förskola. Det viktigaste i min vardag är kvalitetstid med familjen, mitt entreprenörskap och friluftsliv.

Namn: Linda Ahlblad
Födelseår: 1978
Kommun: Helsingfors
Hemort: Främre Tölö, 00100 Helsingfors
Titel: Företagare
E-post: linda@lindaahlblad.fi
Tel: +358408668669
www: https://lindaahlblad.fi/
Medlem i :

Viktiga politiska frågor