Mia Wikström

65

"Kestävä Sipoo sipoolaisten hyväksi"

Asun Västerskogissa vuodesta 2008 mieheni, kahden tyttäremme ja kahden kissamme kanssa. Olen alun perin kotoisin Pohjanmaalta, Mustasaaresta, joka paljon muistuttaa Sipoota - iso maaseutukunta lähellä suurta kaupunkia ja joilla on suuri tulevaisuuspotentiaali. Koulutukselta olen valtiotieteen maisteri ja työkseni toimin viestintäpäällikkönä SLC:ssä maatalouden edunvalvonnan parissa. Olen aiemmin työskennellyt politiikassa niin kansanedustajan avustajana kuin ministerin erityisavustajana.

Olen nyt toista kertaa ehdolla Sipoon kuntavaaleissa, sillä haluan olla mukana rakentamassa vielä paremman, kestävämmän ja asukasläheisemmän Sipoon. Kestävyydellä tarkoitan, että niin sosiaaliset, ekologiset kuin taloudelliset tarpeet otetaan huomioon.

Kuluneen valtuustokauden aikana olen ollut maankäyttöjaoston jäsen, kunnanhallituksen varajäsen ja syksystä 2019 alkaen valtuuston varsinainen jäsen. On ollut mielenkiintoinen ja opettavainen ensimmäinen kausi. Maankäyttö- ja kaavoituskysymykset ovat erittäin pitkäjänteisiä ja perustavanlaatuisia välineitä koko yhteiskunnalliselle kehityksellemme - ne eivät ainoastaan vaikuta siihen, missä ja miten me asumme vaan ne vaikuttavat myös mm. kunnan elinkeinoelämään, maatalouden toimintaedellytyksiin, miten liikumme, virkistysalueiden käyttöön ja myös kyläkoulujen tulevaisuuteen.

Kuntapolitiikan lisäksi vapaa-aikani menee kuntosalilla treenaamiseen. Puuhastelen myös mielelläni talon, kodin ja puutarhan parissa, poimin sieniä ja marjoja ja sydämeni lyö suomalaisen ruoan eteen.

Nimi: Mia Wikström
Syntymävuosi: 1979
Kunta: Sipoo
Kotipaikka: Västerskog
Titteli: Viestintäpäällikkö, VTM
Sähköposti: mia.wikstrom@sipoo.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Asuminen ja rakentaminen

Haluan nähdä kestävää, maltillista kasvua ja monipuolista, laadukasta rakentamista keskuksissamme. Myös kyliä on kehitettävä ja kylissä rakentamista on helpotettava, jotta kyläyhteiskunnat pysyisivät elinvoimaisina ja jotta pystytään turvaamaan lähipalveluita ja -kouluja. On tärkeää, että kaavoituksella on riittävät resurssit ja pystymme ennakoitavasti suunnittelemaan Sipoon yhteiskuntakehitystä. Sipoolaiset arvostavat luonnon ja ulkoilumahdollisuuksien läheisyyden, ja on tärkeää varmistaa, että ulko- ja virkistysmahdollisuudet ovat hyvät koko kunnassa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvin hoidettu talous ja elinkeinoelämä

Tasapainoisen talouden, joustavan hallinnon ja yksilölähöisten, kestävien ratkaisujen on oltava kunnan toiminnan perustana. Kun investointipaine on voimakas kaikilla kunnan toiminta-alueilla, investoinnit on tehtävä kestävästi ja pitkäaikaisesti. Houkuttelemalla lisää yrityksiä, niin pieniä kuin suuria, Sipoosta voi tulla työpaikkaomavaraisempi ja palvelutarjontaa voidaan kasvattaa. On tärkeää, että elinkeinoelämän eri tarpeita huomioidaan kaavoituksessa, niin että luomme edellytyksiä aktiiviselle elinkeinoelämälle kunnassa. Sipoo on perinteinen maaseutukunta ja on tärkeää, että kunta luo myös viljelijöille pitkäaikaisia edellytyksiä harjoittaa aktiivista maa- ja metsätaloutta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Hyvinvoivat asukkaat

Sipoon pitää edelleen luoda edellytykset turvalliselle, viihtyisälle arjelle sipoolaisille. Kunnan kasvaessa palvelut on mukautettava vastaamaan eri ikäisten ja elämäntilanteessa olevien sipoolaisten lisääntynyttä palvelutarvetta. Monien eri mittareiden mukaan sipoolaiset voivat keskimäärissä hyvin, ja meidän on turvattava tämä kehitys samalla kun kunnalla on oltava reagointikyky tukea ihmisiä, joilla on vaikeuksia. Ennalta ehkäisevä toiminta on yleensä pitkäaikainen sijoitus, johon kannattaa sijoittaa myös taloudellisesti vaikeina aikoina. Toimiva sosiaali- ja terveydenhoito on välttämätöntä, mutta myös mielekäs vapaa-aika, päivähoito ja koulu sekä mahdollisuus osallistua kulttuurielämään ovat tärkeitä asukkaille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›