Fredrik Waselius

47

"Why me? Why not."

Olen 42-vuotias muusikko, musiikinopettaja ja neljännen polven Kauniaislainen. Perheeseeni kuuluu vaimo, neljä lasta (eskari, ala-aste, ylä-aste ja lukio) sekä jackrusselinterrieri. Olen ollut kaupunginvaltuutettu vuodesta 2001 sekä myös eri jaksoissa yhteiskunta-, opetus- ja nuorisolautakunnan ja -valiokunnan jäsen. Toimin musiikinopettajana peruskoulussa Kirkkonummen kunnalla ja teen myös työtä kuttuurin parissa Kauniaisten kaupungilla. Tämän lisäksi esiinnyn aktiivisesti muusikkona.

Haluan tehdä työtä Kauniaisissa sellaisen tulevaisuuden eteen jossa nuoriso-, kulttuuri- ja vapaa-ajantoimi kehittyy ja jossa kestävä kehitys on keskiössä.

Nimi: Fredrik Waselius
Syntymävuosi: 1978
Kunta: Kauniainen
Kotipaikka: Kauniainen
Titteli: muusikko, musiikinopettaja
Sähköposti: fredrik.waselius@kolumbus.fi

Vaaliteemat

Nuorten hyvinvointi

Kauniaisissa meillä on maamme parhaita edellytyksiä olemaan edelläkävijöitä n.s. Suomi-mallin toteuttamisessa, myös pakollisten toimien lisäksi.

On itsestään selvää että kaupungin pitää panostaa nuoriin. Nuorten syrjäytymistä vastaan pitää aktiivisesti tehdä työtä ja tämän pitää näkyä kaupungin strategiassa. Esimerkiksi pitää antaa resursseja kiusaamisen vastaiseen työhön kouluissa.

Kaikilla nuorilla pitää olla mahdollisuus vähintään yhteen maksuttomaan harrastukseen. Olemme ottaneet ensimmäisiä askeleita tätä kohtaan ja Suomessa on hienoja esimerkkejä miten voi kehittää tätä pidemmälle. Pienenä kaupunkina meillä on kaikki mahdollisuudet siirtyä tässä kehityksessä etulinjaan, esimerkiksi ottamalla käyttöön harrastusseteleitä.

Nuoria voisi kannustaa enemmän osallistumaan kaupungin osallistuvaan budjetointiin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa

Meidän tulee tehdä suurempia muutosinvestointeja, eikä vain uudisrakentamisen tai korjauksien yhteydessä.

Tällä tavoin meidän tulee karsia fossiilisia polttoaineita pois käytöstä, varsinkin talojen lämmityksessä.

Meidän tulee jatkuvasti kehittää joukkoliikennettä ja suunnitella liikennettä fiksusti, mm tulevan rautatien viereisen pyöräilybaanan kohdalla. N.s. autoton asuminen toimii ainoastaan jos muut yhteydet ovat oikeasti hyvät, sekä kuljetuksien että tiedon kannalta.

Jätteiden käsittelyn suhteen toivoisin että voisimme edistää lajittelun ja vähentää jätemäärämme. Enemmän keräilypisteitä tekisi hyvää. Valitettavasti tämä ei ole kunnan suorassa päätösvallassa. Meidän tulee myös tehdä työtä pientämään ruokahävikkiämme.

Tämä on tärkeää, ei vähintään, nuorten tulevaisuudentoivon turvaamiseksi.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kulttuuri

Kulttuuri on aliarvostettu hyvinvoinnin tekijänä.

Kulttuuria on aina tuettu ja pitääkin tuea jatkossa vielä enemmän. Kulttuuri on loppumaton lähde hyvinvoinnille jonka mittaaminen on hankalaa mutta jonka teho laajalti ylittää mitä voisi helposti olettaa.

Kaupungistamme tulee elinvoimainen ja edistämme yhteisöllisyyttä tukemalla kulttuuria.

Tuemme kansallisopistoa, tuemme yhdistyksiä, kirjastoa, musiikkiopistoa ja kuvataidekoulua samaan aikaan kehittäen kaupungin omaa keuttuurituotantoa ja ne mahdollisuudet jotka tarjoamme kuttuurityöntekijöille.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›