Kristian Wahlbeck

759

"Haluan tehdä työtä kaupunkilaisten mielen hyvinvoinnin puolesta. Ajan kaupunkisuunnittelua kaupunkilaisten ehdoilla, hiilineutraalia rakentamista, kaupunkiluonnon suojelua ja lasten oikeuksia. "

Olen helsinkiläinen psykiatri, tutkija ja mielenterveysaktivisti. Toimin kehitysjohtajana MIELI Suomen Mielenterveys ry:ssä ja osa-aikaisena tutkimusprofessorina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa. Olen psykoterapian kokemusasiantuntija ja kuulun terapiatakuu-kansalaisaloitteen alullepanijoihin. Olen käynyt vaikuttamiskouluni kaupunkiaktivistina Lapinlahden sairaala-alueen säilyttämiseksi kaupunkilaisten ja mielenterveystyön palveluksessa.

Nimi: Kristian Wahlbeck
Syntymävuosi: 1960
Kunta: Helsinki
Kotipaikka: Kallio
Sähköposti: kristian.wahlbeck@gmail.com

Vaaliteemat

Hyvinvoivat asukkaat

Kaikille helsinkiläisille kuuluu oikeus mielenterveyteen. Mielenterveys rakentuu kaupungissa vuorovaikutus- ja vaikuttamismahdollisuuksista, harrasteista, kulttuurista ja ympäristöstä. Mielenterveyden ongelmissa tulee olla saatavilla apua omalla kielellä matalalla kynnyksellä. Kaupungin tulee ottaa käyttöön terapiatakuu varhaisen avun toteuttamiseksi terveysasemilla tai palvelusetelillä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ilmastoälykäs kunta

Helsingin kaupungin ja meidän asukkaiden yhteinen vastuu maapallostamme velvoittaa meidät vähentämään hiilipäästöjä. Ajan kaupunkisuunnittelua kaupunkilaisten ehdoilla, hiilineutraalia rakentamista, lähiluonnon ja sen monimuotoisuuden suojelua. Kaupunkisuunnittelussa tulee valmistautua siirtymään uudenaikaisempiin vähäpäästöisiin henkilökuljetusratkaisuihin. Rakentamisessa tulee huomioida hiilipäästöjä ja asettaa kunnostus purkamisen edelle.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Asuminen ja rakentaminen

Helsingissä valtion tukemien kohtuuhintaisten ARA-asuntojen osuus on pienentynyt. Moni kaupunkilainen joutuu siksi vuokraamaan vapaarahoitteisen ja helle liian kalliin asunnon. Lasku tästä lankeaa asumistuen kautta osittain myös veronmaksajille. On tärkeää lisätä kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osuutta asunnoista myös kaupungin oman vuokrataloyhtiön HEKA:n tuotantoa lisäämällä.

Omistusasuminen on pidemmällä aikavälillä edullisin asumismuoto, ja yhä useammalla tulisi olla siihen mahdollisuus. Mahdollinen tonttien hinnan laskeminen tulee toteuttaa niin että se hyödyttää asunnonostajia eikä pelkästään rakennuttajia.

Moottoriteitä tulee muuttaa bulevardeiksi rakennusmaan vapauttamiseksi. Muutos on mahdollinen, koska autojen käyttö työmatkoihin vähenee.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›